Hackerii vând cu 1 dolar 1 miliard de conturi Microsoft, Gmail sau Yahoo!

Sute de milioane de conturi de e-mail compromise sunt vândute în Dark Web pentru sume derizorii, potrivit companiei de securitate informatică Hold Security.

Urmărește
3046 afișări
Imaginea articolului Hackerii vând cu 1 dolar 1 miliard de conturi Microsoft, Gmail sau Yahoo!

Hackerii vând cu 1 dolar 1 miliard de conturi Microsoft, Gmail sau Yahoo! ( Imagine AFP / Mediafax Foto)

Alex Holden, fondatorul Hold Security, spune că un hacker din Rusia i-a oferit accesul la 1,17 miliarde de conturi de e-mail din servicii populare pentru suma de doar 1 dolar, scrie Go4it.

Potrivit expertului în securitate cibernetică, mare parte din aceste conturi sunt duplicate, dar compania a reuşit să identifice 272 milioane de înregistrări unice. Dintre acestea, 57 milioane sunt conturi Mail.ru, cel mai popular serviciu de e-mail din Rusia, 40 milioane conturi Yahoo!, 33 milioane Microsoft (Outlook, Hotmail) şi 24 milioane conturi Gmail.

Majoritatea acestor conturi au fost compromise în trecut, dar, potrivit lui Holden, sunt 42,5 milioane care nu au mai apărut înainte pe Dark Web şi este posibil să fi fost compromise recent.

TITLURILE ZILEI

Pentru a îngreuna accesul la conturile lor online, utilizatorii ar trebui să aleagă parole mai complexe, care să fie mai lungi, să includă litere mici şi mari, simboluri şi numere. În cazul în care nu au timp, pot apela la servicii sigure de administrare a conturilor online, care generează automat parole sigure, precum LastPass sau Keeper, scrie Go4it.

O măsură prin care poate fi întărită securitatea unui cont online este, potrivit Google, activarea autentificării în doi paşi, acolo unde este disponibilă. Aceasta presupune, pe lângă introducerea numelui de utilizator şi parolei, a unui cod care îi este trimis prin SMS utilizatorului sau este generat de o aplicaţie specifică. De exemplu, serviciile Google şi Microsoft permit autentificarea în doi paşi.

Dark Web este partea mai puţin ascunsă a Deep Web numit şi Invisible Web sau Deepnet. Această reţea este de 400-550 de ori mai mare decât internetul care poate fi accesat (Surface Web), iar de acolo se comit multe ilegalităţi, precum atacuri informatice, trafic de droguri şi arme, pornografie infantilă sau proxenetism.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici