- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (15.12.2018, 11:02)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Idei de vacanţă: ZECE destinaţii turistice care sunt mai ofertante iarna
Unele locuri din Europa sunt mai potrivite pentru a fi vizitate vara, iar alte destinaţii turistice, precum cele de mai jos, sunt pur şi simplu de neratat în timpul iernii, potrivit The Telegraph.
Urmărește
1346 afișări
Idei de vacanţă: Zece destinaţii turistice care sunt mai ofertante iarna
1. Parcul Naţional Riisitunturi, Finlanda
Înfiinţat în 1982, în Posio, în apropiere de graniţa cu Rusia, se întinde pe o suprafaţă de 77 de kilometri pătraţi, iar, în timpul iernii, peisajul devine de-a dreptul bizar, pentru că arborii de aici, acoperiţi de nea, încep să semene cu oameni de zăpadă. Fenomenul a primit şi un nume, tykkylumi.
2. Jökulsárlón, Islanda
Un uriaş lac glaciar situat în sud-estul Islandei, la marginea Parcului Naţional Vatnajökull, este considerat una dintre minunile naturale ale acestei ţări. Privit de pe şoseaua dintre Höfn şi Skaftafell, apare ca o procesiune fantomatică de aisberguri albastre şi a fost ales drept fundal pentru mai multe pelicule de succes, precum "A View to a Kill", "Die Another Day", "Lara Croft: Tomb Raider" şi "Batman Begins".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
3. Lacul Bled, Slovenia
Un decor potrivit pentru un weekend de poveste, lacul Bled este situat la aproape 60 de kilometri de Ljubljana. O insulă unde o biserică din secolul al 17-lea este cireaşa de pe tort.
4. Hallstatt, Austria
Un sat al cărui decor are perfecţiunea unei imagini de carte poştală, situat în Gmunden. Clădirile sale se reflectă în suprafaţa celebrului lac Hallstatter. Satul este atât de spectaculos, încât chinezii au creat o copie a acestuia în Luoyang, ţinutul Boluo.
5. Praga, Cehia
Poate capitala europeană cea mai pitorească, cu castelul său, arhitectura gotică şi spectaculosul pod Carol.
6. Lacul Baikal, Rusia
Cel mai mare lac cu apă dulce din lume îngheaţă în timpul iernii, când temperaturile pot coborî la minus 35 de grade Celsius. Vizitatorii localităţii Listvyanka, de pe malul lacului, pot face curse pe gheaţă cu diverse vehicule şi apoi pot gusta peşte afumat la cald de la dughene.
7. Reine, Norvegia
Insulele Lofoten sunt mai bine de vizitat în februarie sau martie, când vor oferi unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din Europa. Satul Reine, cu colibele sale pescăreşti, unele transformate în pensiuni, este o populară destinaţie turistică.
8. Castelul Neuschwanstein, Germania
Un castel fantezie, situat în satul Hohenschwangau din sudul Germaniei, a fost construit la sfârşitul secolului al 19-lea după gusturile extravagante ale regelui Ludwig al II-lea. Din păcate, acesta a murit în acelaşi an în care castelul a fost finalizat.
9. Svalbard, Norvegia
Arhipelagul Svalbard, cunoscut şi după numele olandez Spitsbergen, situat în Oceanul Arctic, oferă zăpadă, urşi polari, gheţari spectaculoşi şi curse cu sănii trase de câini husky.
10. Hotelul Juvet, Norvegia
Situat într-o pădure sălbatică, pe malul râului Valdolla, hotelul este construit astfel încât să se integreze în frumuseţea şi liniştea peisajului. A fost folosit drept decor pentru filmul "Ex Machina" (2014), de Alex Garland.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Sondra Locke, actriţa nominalizată la Oscar şi iubita lui Clint Eastwood pentru 14 ani, a murit la 74 de ani
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe