- Home
- Life-Inedit
- (24.04.2021, 22:01)
- Anca Frumosu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Încrederea ascunsă sub filtre. Dezvoltarea stimei de sine, o provocare în era social media
- 74% din fetele cu stimă de sine scăzută folosesc aplicaţii de editare foto
- Psihoterapeut: Pot să apară probleme de sănatate, precum anorexia şi tuburări psihice
- Una din trei fete spune că părinţii nu înţeleg presiunea de pe reţelele de socializare
Urmărește
657 afișări
Dezvoltarea încrederii în era social media.
Un studiu recent făcut în România de o companie internaţională de produse de îngrijire arată că 74% din fetele cu stimă de sine scăzută folosesc aplicaţii de editare foto pentru a schimba felul în care arată în poze, iar mai mult de jumătate dintre ele folosesc filtre.
Antonia Rusu este elevă în clasa a XI-a şi nu vede nimic rău în a prelucra imaginile înainte de a le posta în social media.
„Îmi place să folosesc filtre, adică unele sunt foarte drăguţe şi fac pozele să iasă mai bine. Toată lumea foloseşte în ziua de azi, oricine, şi fete şi băieţi. E ceva normal. Mi se par foarte ok, adică cele în limita bunului simţ”, mărturiseşte ea.
Potrivit studiului, una din trei fete spune că părinţii nu înţeleg presiunea de a arăta perfect pe reţelele de socializare.
Mihaela Anghel este mama unei fete de 11 ani, care deocamdată nu are conturi pe reţelele de socializare. Ştie că nu se va putea opune prea mult timp, însă vrea să-i clădească încrederea în sine astfel încât să nu posteze poze care distorsionează imaginea asupra realităţii.
„Toată lumea îşi pune filtre, hai sa ne punem si noi filtre. Nu este o realitate şi realitatea este aşa cum suntem, cum ne vedem în oglindă. Nu sunt de acord. Trebuie să ştim ce fac pe internet, cu cine vorbesc, cum se afisează, pentru că şi fotografiile sunt importante, ce îşi pune şi ce lasă să se vadă”, consideră Mihaela.
Fără a conştientiza impactul negativ, fetele îşi modifică selfie-urile pentru a se încadra în nişte standarde nerealiste de frumuseţe. Imaginile „perfecte” pe care le întâmpină în viaţa lor de zi cu zi distrug însă stima de sine şi încrederea.
Aida Ivan este psihoterapeut şi spune de ce este un fenomen atât de întâlnit în rândul tinerelor.
„Fetele acestea nici nu se uită la ele, se detestă şi atunci se tot chinuie să fie altcineva. Este perioada de căutare, de formare, de finisare a formării. Este o perioadă în care îşi pun întrebări. Relaţia cu părinţii este foarte importantă, să ne împrietenim cu copiii noştri, să înţelegem că sunt altfel, alte generaţii”, recomandă Aida Ivan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe