INEDIT: Fapte istorice care nu sunt adevărate - GALERIE FOTO

Istoria a avut nevoie de eroi, iar eroii au avut nevoie de fapte măreţe pentru a rămâne veşnic în istorie. Aşa au luat naştere micile neadevăruri pe care cu toţii le credem în prezent reale.

Urmărește
9489 afișări
Imaginea articolului INEDIT: Fapte istorice care nu sunt adevărate - GALERIE FOTO

Fapte istorice care nu sunt adevărate

Există o serie de fapte şi evenimente care nu au avut loc niciodată de-a lungul istoriei, dar despre care credem că sunt reale, relatează CNN

Povestea vikingilor care au descoperit America

Spre exemplu, în data de 9 octombrie americanii sărbătoresc "Leif Eriksson Day". Sărbătoarea îl onorează pe primul explorator viking care se presupune că ar fi fost primul care a păşit în America de Nord. Americanii obişnuiesc să poarte celebrele pălării cu coarne care ne amintesc tuturor de vikingi, dar adevărul este cu totul altul. 

Povestea vikingilor  este plină de dezinformare. În primul rând, nu există nicio dovadă că aceştia purtau în urmă cu mii de ani celebrele pălării cu coarne, iar istoria a dovedit teoria conform căreia Cristofor Columb  a fost omul care a descoperit America.  
 
Celebra frază "Lasă-i să mănânce tort" 
 
 
Celebra frază atribuită Mariei Antoaneta este mai mult un mit decât realitate. Cu toţii ştim că Maria Antoaneta este responsabilă pentru fraza ,,Lasă-i să mănânce tort", atunci când ţăranii francezi se plângeau că sunt atât de săraci încât nu îşi permit nici pâine.
 
Istoricii susţin însă că Marie-Thérèse, soţia lui Ludovic al XIV-lea, a fost cea care a spus de fapt aceste vorbe, cu un secol mai devreme.
 
Miturile din jurul lui George Washington
 
 
Da, primul preşedinte al Statelor Unite a avut unele probleme dentare serioase.  Chiar dacă a purtat de-a lungul timpului proteze, nu este adevărat că acestea erau confecţionate din lemn.  Potrivit MountVernon.org, George Washington avea dinţi falşi din mai multe materiale, inclusiv fildeş, aur şi plumb.
 
De asemenea, nici povestea conform căreia ar fi tăiat un cireş de la bază doar pentru a striga mai apoi ,, Eu nu pot spune minciuni", nu este adevărată.
 
Micul Napoleon
 
În ciuda complexului de înălţime de care este legat numele lui Napoleon, acesta nu a fost un om deosebit de scund pentru vârsta lui. În vremea aceea, bărbaţii francezi nu erau cu mult mai înalţi decât Napoleon Bonaparte. 
 
 
Se crede că această poveste care are o mare rezonanţă şi în prezent s-a născut din propaganda britanică, care a încercat mereu să îi scadă popoularitatea imensă de care se bucura liderul francez. 
 
Mărul lui Newton
 
Povestea conform căreia tânărul Isaac Newton a dezvoltat teoria gravitaţiei în timp ce stătea sub un copac şi i-a căzut un măr în cap este una extrem de populară.
 
 
Cu toate acestea, în 2010, Royal Society din Londra a pus la dispoziţie o versiune digitală a manuscrisului original, care a documentat modul în care fizicianul a conceput celebra teorie a gravitaţiei. Chiar dacă în manuscris se specifică faptul că Newton era în grădina mamai sale în Lincolnshire când a văzut un măr căzând dintr-un copac, nu se specifică nimic despre faptul că mărul l-ar fi lovit în cap. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici