Locuri SECRETE pe Terra: Oraşe şi baze militare pe care nu le puteţi vedea pe Google Earth - GALERIE FOTO, VIDEO

De la Marele Zid Chinezesc până la piscurile din Alpi, Google Earth se mândreşte că ne pune lumea la picioare, dar există anumite zone de pe glob pe care le preferă secrete.

Urmărește
14794 afișări
Imaginea articolului Locuri SECRETE pe Terra: Oraşe şi baze militare pe care nu le puteţi vedea pe Google Earth - GALERIE FOTO, VIDEO

Locurile SECRETE pe care nu le puteţi vedea pe Google Earth: Imagini cenzurate ce ar ascunde oraşe secrete şi baze de testare pentru OZN-uri (Imagine: dailymail.co.uk)

Potrivit Daily Mail, aceste regiuni, despre care adepţii teoriei conspiraţiei susţin că sunt locuri secrete unde s-ar ascunde OZN-uri, apar ca fiind pixelate sau sunt şterse pur şi simplu de pe hartă, ca şi cum nu ar exista.  

O listă cu mai multe astfel de zone pe Google Earth a fost întocmită de news.com.au. Printre aceste locuri secrete se numără porţiuni din oraşul Valencia (Filipine), baza aeriană Volkel (Olanda), barajul Keowee (SUA), un " oraş secret " din Rusia, rafinăria de petrol Százhalombatta (Ungaria) sau Insulele Feroe (Danemarca).

HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), un program de cercetare privind frecvenţele aurorale active, care se desfăşura în SUA, la graniţa dintre statele Washington şi Oregon, a dispărut de pe hartă. Chiar dacă oficial locul a fost închis în 2014, se crede că programul viza controlul vremii sau testarea de OZN-uri.  

 

Un alt loc care a aprins imaginaţia internauţilor, invizibil pe Google Earth, este o localitate din tundra siberiană. Se presupune că ar fi un "oraş secret", cunoscut drept Arzamas-16, în care locuiau şi munceau experţi nucleari şi tocmai de aceea a fost şters.

 
 
Închisoarea de maximă siguranţă Portlaoise din Irlanda apare pe hartă, dar nuanţele din jurul clădirii nu se potrivesc cu restul peisajului. Motivul ar putea fi legat de mascarea indiciilor pe care le-ar putea obţine cei care s-ar gândi la o evadare.
 
 
Porţiuni blurate apar şi în Arhipelagul Insulelor Feroe ( Danemarca) sau pe Insula Vagardin, unde este o  bază militară. Deşi există 50.000 de oameni care populează aceste locuri, Google Earth le vrea secrete.  Potrivit news.com.au, o cauză ar fi pescuitul ilegal.
 
 
 
Rafinăria de petrol Százhalombatta din Ungaria a fost ştearsă de pe faţa pământului pe Google Earth. În realitate clădirea există, doar că nu mai apare în imaginile de pe sateliţi. 
 
 
De asemenea, în locul muntelui Kangtega din Himalaya (Nepal) apare o imensă pată neagră. Nu este însă exclus ca la mijloc să fie vorba despre o eroare.
 
 
La baza Volkel din Olanda, camuflată pe Google Earth, se depozitează arme nucleare încă de la începutul anilor 1960. Din documentele dezvăluite de WikiLeaks există arsenal nuclear în Olanda, Belgia, Germania şi Turcia.
 

Barajul Keowee, situat pe malul lacului Keowee din Carolina de Sud, este blurat în imaginile din satelit furnizate de Google. Lacul Keowee ar fi o sursă vitală de apă pentru răcirea centralei nucleare Oconee.
 

O porţine din oraşul filipinez Valencia este pixelată. Oraşul are o populaţie de peste 180.000 de locuitori, iar mascarea zonei ridică numeroase suspiciuni. Se presupune că zona este atent supravegheată.
 
 
 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici