Lucruri INEDITE despre primele doamne ale lumii - GALERIE FOTO

Deşi titlul lor variază de la "regină" la "first lady (Prima Doamnă)", aceste femei au realizat în viaţă mai mult decât o căsătorie cu un şef de stat. Multe dintre ele şi-au format un nume cu mult înainte de căsătoriile care le-au adus aceste titluri.

Urmărește
940 afișări
Imaginea articolului Lucruri INEDITE despre primele doamne ale lumii - GALERIE FOTO

Michelle Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iată o listă cu unele dintre realizările acestora, de la numirea într-o funcţie de conducere în domeniul afacerilor până la dobândirea statutului de popstar, scrie Huffington Post.

Prima Doamnă a Chinei, Peng Liyuan

În 1986, când Peng Liyuan şi-a cunoscut viitorul soţ, Xi Jinping, ea căpătase deja statutul de cântăreaţă renumită. După ce a câştigat un concurs de muzică în adolescenţă, Peng a fost aleasă de Armata chineză să cânte în formaţiile sale exclusiviste.

Viitoarea soţie a lui Xi Jinping a câştigat ulterior titlul de "artist-soldat", echivalentul gradului de maior-general. Peng era renumită, de asemenea, pentru prestaţia sa "patriotică" în noaptea de Revelion, la posturile TV.

Prima Doamnă a Zambiei, Christine Kaseba-Sata

Christine Kaseba-Sata este de profesie doctor, ea practicând şi predând în cele mai importante institute din ţară de peste 25 de ani. Este considerată unul dintre cei mai buni medici de obstretică-genecologie din ţară şi a devenit în 2012 ambasador al Bunăvoinţei împotriva violenţei.

Într-o scrisoare transmisă Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în luna mai a acestui an, Prima Doamnă a Zambiei le-a cerut membrilor acestei organizaţii să dedice mai mult timp prevenţiei violenţei îndreptate împotriva persoanelor gay.

Regina Letizia a Spaniei

Letizia Ortiz a scris istorie în această vară când a devenit prima femeie "din popor" ce ajunge pe tronul Spaniei. Dar, înainte ca Letizia Ortiz să intre în familia regală în 2004, ea era o renumită jurnalistă, care lucrase pentru CNN, Bloomberg, Televisión Española şi Siglo XXI (Mexic).

Ea a realizat transmisiuni live de la locul prăbuşirii celor două Turnuri Gemene, pe 11 septembrie 2001, precum şi din zona războiului din Iraq.

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama

Înainte de a ajunge la Casa Albă, Michelle Obama a studiat la Harvard, după care a devenit avocat într-un cabinet renumit din Chicago - Sidley Austin LLP, unde l-a şi întâlnit pentru prima dată pe Barack Obama. Ulterior, ea a părăsit sectorul privat, pentru un post la primăria din Chicago.

Aici, ea a fost una dintre iniţiatoarele unui program dedicat tineretului de culoare. Ulterior, ea a dezvoltat un program de voluntariat în cadrul Universităţii din Chicago, care în prezent numără peste 2.000 de studenţi anual.

Prima Doamnă a Mexicului, Angélica Rivera

Înainte de a deveni Prima Doamnă a Mexicului, Angélica Rivera era una dintre cele mai cunoscute actriţe din această ţară. Ea a jucat pentru prima dată într-o telenovelă în 1989, iar ultetior a primit numeroase roluri principale în astfel de producţii, precum şi în alte show-uri.

Regina Rania a Iordaniei

Rania al-Abdullah a ocupat un post în departamentul de marketing al companiei Citibank şi apoi a lucrat la reprezentanţa Apple de la Amman, înainte de a deveni Regina Consoartă a Iordaniei. După ce şi-a asumat rolul de regină, Rania a încercat să transmită un mesaj de toleranţă şi respect în Orientul Mijlociu şi în lume.

Rania este autoarea mai multor cărţi dedicate copiilor. Una dintre acestea, denumită "The Sandwich Shop/Magazinul de sandvişuri" este bestseller pe lista New York Times, cartea promovând un mesaj de înţelegere între rase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici