Marea Britanie îi interzice supermodelului Naomi Campbell să administreze o organizaţie caritabilă

Marea Britanie i-a interzis lui Naomi Campbell să mai administreze o organizaţie caritabilă înfiinţată de ea, după ce o anchetă a dezvăluit că fondurile strânse pentru cauze bune au fost folosite de supermodel pentru hoteluri de lux, tratamente spa şi ţigări, relatează Reuters.

Urmărește
157 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie îi interzice supermodelului Naomi Campbell să administreze o organizaţie caritabilă

Marea Britanie îi interzice supermodelului Naomi Campbell să administreze o organizaţie caritabilă

Naomi Campbell, în vârstă de 54 de ani, a făcut parte din grupul de elită al supermodelelor care au dominat podiumurile şi copertele revistelor din anii 1990. Ea a fondat Fashion For Relief în 2005, cu scopul de a strânge fonduri pentru cauze umanitare prin organizarea de prezentări de modă, însă organizaţia a fost eliminată de pe lista organizaţiilor de caritate din Marea Britanie în acest an.

O investigaţie făcută de Comisia pentru Caritate asupra organizaţiei a găsit mai multe cazuri de conduită inadecvată şi de management defectuos, iar, prin urmare, comisia i-a interzis lui Naomi Campbell şi altor două persoane să mai fie administratori. Interdicţia o vizează pe Naomi Campbell timp de cinci ani, iar altor doi administratori, Bianka Hellmich şi Veronica Chou, li s-a interzis să se implice în activităţi caritabile timp de nouă ani şi, respectiv, patru ani.

Naomi Campbell a declarat că este „extrem de îngrijorată” de decizia comisiei, adăugând că nu ea era persoana care „controla” organizaţia caritabilă.

Între 2016-2022, autoritatea de reglementare a constatat că doar 8,5% din cheltuielile Fashion for Relief au fost direcţionate către subvenţii caritabile. Au fost efectuate plăţi neautorizate în valoare de 290.000 de lire sterline către unul dintre administratori, iar banii au fost cheltuiţi inclusiv pe room service, tratamente spa şi ţigări.

„Administratorii sunt obligaţi prin lege să ia decizii care sunt în interesul carităţii lor şi să îşi respecte obligaţiile şi responsabilităţile legale”, a declarat directorul adjunct al Comisiei pentru Caritate, Tim Hopkins. „Ancheta noastră a constatat că administratorii acestei organizaţii caritabile nu au reuşit să facă acest lucru”, a punctat el.

Autoritatea de reglementare a recuperat peste 400.000 de lire sterline de la Fashion For Relief, sumă care a fost utilizată pentru a achita datoriile restante, soldul fiind direcţionat către alte organizaţii caritabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici