- Home
- Life-Inedit
- BEIJING, (18.04.2015, 16:21)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mastiffii Tibetani din China, vânduţi în trecut cu sume de 1,6 milioane de dolari, abandonaţi în prezent
Câinii din rasa Mastiff Tibetan, foarte valoroşi la un moment dat în China, având preţuri de vânzare de până la 1,6 milioane de dolari, au ajuns, în prezent, să fie interzişi în multe oraşe ale acestei ţări, fiind astfel abandonaţi de stăpânii lor.
Urmărește
7772 afișări
Mastiffii Tibetani din China, vânduţi în trecut cu sume de 1,6 mil. de dolari, abandonaţi în prezent (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)
Câinii din rasa Mastiff Tibetan, originari din zonele muntoase din Himalaya, au fost, într-o vreme, un "accesoriu" de nelipsit pentru statul chinez. Cu patru ani în urmă, un câine de rasă pură, numit Big Splash, a fost vândut pentru 1,6 milioane de dolari, potrivit relatărilor din presă de la acea vreme, deşi unii cinici au spus că preţul a fost probabil ridicat în scopuri de marketing. Niciun cumpărător rezonabil, au spus experţii la acea vreme, n-ar fi plătit mai mult de 250.000 de dolari pentru un specimen premium, informează nytimes.com.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău - suprema ta investiţie - după 12 ani de şcoală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu ştii şi te enervezi. Sau ştii şi te enervezi
În prezent, crescătorii rămaşi în această afacere suferă din cauza suprapopulării. Cumpărătorii au dispărut, în mare parte, iar preţurile au scăzut foarte mult. Preţul mediu cerut pentru câinii dezirabili - cei cu coame de lei şi membre groase - este în jurul valorii de 2.000 de dolari, deşi mulţi crescători, fiind disperaţi, sunt dispuşi să îi vândă şi pentru mai puţin.
"Dacă aş avea alte oportunităţi, aş renunţa la această afacere", spune Gombo, un crescător veteran din provincia Qinghai, din nord-vestul Chinei. Acesta a spus că, pentru a hrăni corespunzător unul dintre animalele pe care le are, are nevoie de 50-60 de dolari pe zi.
"Presiunea pe care o resimţim este uriaşă", a mai spus acesta.
Din 2013, aproape jumătate dintre cele 95 de crescătorii au fost distruse, potrivit Tibetan Mastiff Association, iar singurul târg al câinilor din rasa Mastiff Tibetan din oraşul Chengdu, în sud-vestul provinciei Sichuan, a fost transformat în spaţiu cu animale de companie şi acvarii.
Într-un fel, dispariţia pasiunii pentru câinii din rasa Mastiff Tibetan reflectă instabilitatea unei societăţi de consum, care adoptă şi renunţă rapid la noi produse, mai scrie nytimes.com.
Familiile nomade au folosit, o lungă perioadă de timp, câinii din rasa Mastiff Tibetan ca santinele nocturne, împotriva hoţilor şi lupilor prădători.
"Ei au puterea de a proteja, fără frică, bunurile, fiinţele umane şi toate animalele din gospodărie de orice fel de ameninţare, iar oamenii sunt mândri de ei", a spus Gombo.
Din dorinţa oamenilor de a-i face pe câini să pară mai puternici, unii crescători le-au injectat silicon. La începutul anului 2013, proprietarul unui câine, care avea potenţial să îi aducă bani, a dat în judecată o clinică din Beijng, pentru 140.000 de dolari, după ce animalul său a murit, în timpul unei operaţii estetice.
"Dacă al meu câine arată mai bine, stăpânii femelelor vor plăti un preţ mai mare, când vor dori să împerecheze animalul lor cu al meu", a declarat proprietarul patrupedului, pentru ziarul Global Times, explicând de ce şi-a dorit ca animalul său să suporte o operaţie estetică.
Li Qun, profesor la Nanjing Agricultural University şi expert în ceea ce priveşte câinii din rasa Mastiff Tibetan, a spus că, la un moment dat, crescătorii au împerecheat această rasă cu altele şi astfel a fost diminuată valoarea ei.
"Prin 2013, piaţa era saturată de rase hibride", a spus profesorul.
De asemenea, au apărut ştiri despre atacuri provocate de câinii din rasa Mastiff Tibetan. Deşi nu sunt în mod natural violenţi, Mastifii Tibetani sunt foarte loiali, crescând astfel riscul de a ataca persoane străine, au mai spus experţii.
În ultimii ani, mai multe oraşe din China au interzis rasa, ceea ce a dus, probabil, la multe abandonuri.
Citește pe alephnews.ro: Beyoncé a făcut show de Crăciun în orașul ei natal, Houston, în timpul pauzei meciului NFL. „Beyoncé Bowl” a fost prima reprezentație televizată în direct din ultimii patru ani
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Harbin Ice-Snow World te așteaptă cu peste 300.000 de metri cubi de gheață și zăpadă. Tema din acest an este „Vis de iarnă, dragoste în inima Asiei”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe