- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (09.01.2014, 11:50)
- Teodora Nicolau
Meryl Streep spune că Walt Disney era antisemit şi sexist
Meryl Streep, care i-a înmânat marţi Emmei Thompson premiul pentru cea mai bună actriţă la gala National Board of Review Awards, pentru rolul din "Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii", l-a criticat vehement pe Walt Disney pentru vederile sale sexiste şi antisemite.
Urmărește
413 afișări
Meryl Streep (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)
În discursul ce a însoţit înmânarea premiului, Meryl Streep a pus accentul pe atitudinea "bigotă" faţă de femei a lui Walt Disney, reflectată în strategiile companiei sale de producţie, potrivit contactmusic.com.
"Unii dintre asociaţii acestuia au relatat că Walt Disney nu agrea femeile", a declarat actriţa, înainte de a-i înmâna premiul Emmei Thompson.
"Disney, care a adus bucurie, după cum ştim, în viaţa a miliarde de oameni a fost probabil rasist (...) sau a avut anumite înclinaţii rasiste. El a format şi a susţinut un grup de lobby antisemit din industrie. Şi a fost, fără îndoială, după cum arată strategiile companiei sale, un bigot sexist", a continuat actriţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Aceasta şi-a exemplificat afirmaţiile citând dintr-o scrisoare din 1938 a lui Walt Disney, adresată unei tinere din Arkansas, care dorea să participe la un program de formare în domeniul creării desenelor animate.
"Femeile nu au nicio contribuţie creativă în legătură cu pregătirea desenelor animate pentru proiectarea pe marele ecran, deoarece această sarcină este realizată în întregime de tineri. Din acest motiv, fetele nu sunt luate în considerare pentru şcoala de pregătire", preciza Disney în scrisoare.
Meryl Streep a explicat că a ales acest discurs critic la adresa lui Disney, "ca omagiu faţă de Emma (...) deoarece este o feministă convinsă (...), ca şi mine!".
Emma Thompson a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, la gala National Board of Review Awards, interpretând rolul lui P.L. Travers, autoarea cărţii pentru copii "Mary Poppins", în filmul "Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii/ Saving Mr. Banks", regizat de John Lee Hancock.
Filmul urmăreşte modul în care Walt Disney, interpretat de Tom Hanks, a ajuns să ecranizeze celebra carte pentru copii, după ce, iniţial, s-a lovit de împotrivirea autoarei.
Meryl Streep, născută în 1949, a câştigat în 2012 premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher, în filmul "Doamna de Fier/ The Iron Lady". Acesta a fost cel de-al treilea Oscar câştigat de Meryl Streep, după cele care i-au recompensat prestaţiile din "Kramer contra Kramer" şi "Alegerea Sophiei". Streep are, în total, 17 nominalizări la Oscar. Cu filme precum "Vânătorul de cerbi", "Podurile din Madison County" şi "Julie şi Julia", Meryl Streep este o adevărată legendă a cinematografiei mondiale.
Emma Thompson, în vârstă de 54 de ani, a obţinut premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1993, pentru rolul din "Întoarcere la Howard's End", şi Oscarul pentru cel mai bun scenariu, pentru adaptarea cinematografică a romanului "Raţiune şi simţire" de Jane Austen. Thompson este printre puţinii actori de la Hollywood care au fost nominalizaţi la Oscar pentru un rol principal şi un rol secundar, în acelaşi an - 1994 -, pentru două producţii diferite. În cazul actriţei Emma Thompson este vorba despre rolul principal din "Rămăşiţele zilei" şi rolul secundar din "În numele tatălui". Actriţa britanică a fost recompensată şi cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood, în august 2010.
Walt Disney (1901 - 1966), inovator al filmului de animaţie şi cofondator al studioului de producţie Walt Disney Company, a fost nominalizat la 61 de premii Oscar şi la şapte premii Emmy, deţinând recordul pentru cele mai multe nominalizări la trofeele Academiei americane. Disney şi echipa sa au creat unele dintre cele mai celebre filme din lume şi cele mai cunoscute personaje, inclusiv pe cel pe care majoritatea îl consideră alter ego-ul său, Mickey Mouse.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe