- Home
- Life-Inedit
- ALBA IULIA, (03.05.2015, 11:54)
- Dan Lungu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mii de turişti la Alba Iulia, atraşi de Festivalul Roman Apulum, care a deschis sezonul turistic
Câteva mii de turişti au ales să îşi petreacă minivacanţa de 1 Mai la Alba Iulia, atraşi de Festivalul Roman Apulum, organizat în deschiderea sezonului turistic, manifestările incluzând punerea în scenă a unor lupte între daci şi romani, târguri de sclavi, dansuri romane şi lupte cu gladiatori.
Urmărește
664 afișări
Mii de turişti la Alba Iulia, atraşi de Festivalul Roman Apulum, care a deschis sezonul turistic (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / Catalin Cadan)
Festivalul Roman Apulum a debutat, sâmbătă dimineaţa, în Cetatea Alba Carolina din municipiu, cu demonstraţii de lupte realizate de trupe de soldaţi romani, urmate de punerea în scenă a unor bătălii între daci şi romani, dar şi de lupte de gladiatori, în cadrul cărora publicul a decis, la fel ca în perioada romană, prin ridicarea degetului, dacă gladiatorul învins este cruţat de învingător, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Un moment inedit al festivalului a fost organizarea unui târg de sclavi, realizat la fel ca acum aproape 2.000 de ani, în cadrul căruia au fost vânduţi gladiatori, femei-arcaş, dace şi nimfe din cadrul unei trupe de dansatoare romane. Turiştii au putut licita pentru aşa-zişii sclavi vânduţi la târg şi apoi, timp de o jumătate de oră sau o oră, s-au putut bucura de anumite activităţi desfăşurate de aceştia special pentru noii lor "stăpâni".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Cei prezenţi la Festivalul Roman Apulum au putut participa şi la ateliere, în care au aflat despre gastronomia dacă şi romană, li s-a explicat cum se fabricau armele în perioada daco-romană, au învăţat dansurile specifice, iar copiilor li s-au arătat jocurile din acea perioadă.
Festivalul Roman Apulum continuă şi duminică, urmând să se încheie în cursul serii, cu bătălia finală dintre daci şi romani, la care vor participa toţi cei aproape 200 de membri ai trupelor de daci şi romani participanţi la acest festival, veniţi atât din ţară, cât şi din străinătate.
Festivalul Roman Apulum şi celelalte manifestări organizate la Alba Iulia pentru a marca deschiderea oficială a sezonului turistic au atras câteva mii de turişti în oraşul denumit "Cealaltă Capitală".
Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, Alba Iulia a fost una dintre destinaţiile turistice pentru minivacanţa de 1 Mai, dovadă fiind faptul că majoritatea locurilor de cazare din municipiu şi împrejurări au fost ocupate în aceste zile. Numărul total al turiştilor care au ales Alba Iulia va fi cunoscut doar în cursul zilelor următoare, când municipalitatea din Alba Iulia îşi propune să facă un bilanţ.
Aceste evenimente realizate în scop turistic sunt legate de istoria oraşului Alba Iulia şi a Cetăţii Alba Carolina din municipiu. Construită la începutul secolului al XVIII-lea, între anii 1714-1738, cetatea din Alba Iulia este considerată cea mai reprezentativă fortificaţie bastionară de tip Vauban din România. Lucrările propriu-zise la fortificaţie au început în 4 noiembrie 1715, când s-a pus piatra de temelie a bastionului Carol, dedicat împăratului şi situat pe latura de nord a cetăţii.
Centrul militar al Transilvaniei şi depozitul general pentru armament pe aceea vreme, cetatea are valoare arhitecturală datorită lucrărilor în piatră realizate de sculptori italieni, în urmă cu 300 de ani. Perimetrul zidurilor este de aproximativ 12 kilometri, acestea fiind ridicate cu ajutorul a 20.000 de iobagi.
Cetatea este ridicată pe locul unde, anterior, au existat un castru roman, în jurul anului 104, şi o cetate medievală, cele trei fortificaţii fiind construite în timp, una peste alta.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe