Mii de turişti, la Turnirul Cetăţilor din Piaţa Sfatului din Braşov - FOTO

Câteva mii de turişti s-au adunat, sâmbătă şi duminică, în Piaţa Sfatului din Braşov, unde a avut loc cea de-a patra ediţie a Turnirului Cetăţilor, cel mai spectaculos moment fiind întrecerea călare a cavalerilor medievali.

Urmărește
660 afișări
Imaginea articolului Mii de turişti, la Turnirul Cetăţilor din Piaţa Sfatului din Braşov - FOTO

Mii de turişti, la Turnirul Cetăţilor din Piaţa Sfatului din Braşov (Imagine: Mihaela Cojocaru/Mediafax Foto)

Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, cavalerii şi domniţele şi-au instalat taberele în Piaţa Sfatului, turiştii fiind invitaţi să participle la luptele dintre cavaleri, dar şi să guste din preparatele gătite la ceaun.

Pentru copii a fost amenajată o "grădiniţă medievală", unde cei mici unde s-au lăsat pictaţi pe faţă, au îmbrăcat costume medievale şi s-au întrecut în mânuirea spadelor de lemn, au pictat sau şi-au confecţionat singuri, sub îndrumarea meşterilor populari, păpuşele din stofe sau jucării din lemn.

Cel mai spectaculos moment a fost turnirul călăreţilor, în Piaţa Sfatului fiind amenajată pentru prima data o pistă cu nisip unde au fost aduşi pentru spectacol patru cai de rasă. Cavalerii cetăţilor s-au întrecut în prinderea inelelor de la domniţe, tăierea pepenilor sau luptele cu suliţe, cel mai destoinic cavaler, Cavalerul Abastru de Braşov, fiind desemnat câştigător.

"Cei patru cai, vârste între 7 şi 9 ani, sunt din rase diferite - un andaluzian din Spania, Centenario, pe care l-a încălecat Cavalerul Albastru, un cal frizian provenit din Olanda, este o rasă spectaculoasă pe care văd că toată lumea l-a apreciat, pe nume Petre, un murg lipiţan de la Herghelia Sâmbăta de Jos, Nero, şi mai este un cal de sport românesc, cu numele de Ronin. Fiecare cal este antrenat pentru spectacol, şi nu pentru performanţe deosebite. Este foarte greu să ai un cal care îţi execută toate mişcările pe care le ceri într-un spaţiu atât de strâmt şi cu foarte multă lume în jur fără să se sperie sau să se opună. Unii dintre ei au fost şi la concursuri, Ronin la sărituri, iar Nero a concurat la o competiţie de atelaje", a spus Tiberiu Hermenean, reprezentantul asociaţiei Transylvania Horses.

Timp de două zile, în Piaţa Sfatului au fost prezenţi circa 50 de cavaleri ai ordinelor Terra Medieş şi Dragonii de Transilvania, precum şi domniţe care au reînviat atmosfera vremurilor medievale, prin dansuri, muzică şi întreceri în mânuirea armelor.

Turiştii au putut încerca chiar ei să se echipeze cu zale şi armuri şi să se lupte cu spadele, iar cei pasionaţi de istoria medievală au putut cumpăra coifuri, scuturi sau armuri lucrate de meşterii veniţi la festival.

Sâmbătă, festivalul a început de la ora 14.45 cu parada personajelor medievale, acompaniată de Cimpoierii de Transilvania, iar duminică parada a început la ora 11.45.

În ambele zile ale festivalului, după lăsarea serii, Trupa 6 şi Hypnosiss au prezentat un show incendiar "Fire and Rock", cu dansuri şi acrobaţii cu foc pe ritmuri rock-medieval, iar menestrelii Lupus Dacus şi NoMads au prezentat muzică medievală.

De la festival nu au lipsit standurile rezervate meşteşugarilor, dar şi cele cu mâncare, mici şi bere, clătite şi dulciuri. În Piaţa Sfatului sunt prezenţi meşteri fierari, sticlari, ceramişti, pictori pe lemn şi sticlă, standuri cu păpuşi tradiţionale, bijuterii arse la cuptor şi multe altele. Nu au lipsit însă nici standuruile cu produse mai puţin tradiţionale, unde se comercializaui obiecte colorate din plastic, măşti de vampiri sau şepci cu "I love NY".

Duminică seară, în jurul orei 23.00, Turnirul Cetăţilor se va încheia cu un foc de artificii lansat din Turnul Alb, sincronizat cu muzică medievală. Evenimentul este susţinut şi de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din judeţul Braşov – APDT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici