- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (31.01.2014, 14:41)
- Liviu Iancu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moldovenii dorm cel mai puţin, iar locuitorii din vestul ţării cel mai mult
Locuitorii din zona Moldovei alocă cel mai puţin timp pentru somn, urmaţi de cei din regiunea Sud-Muntenia şi de bucureşteni, iar la polul opus sunt românii din vestul ţării, potrivit unui studiu al Institutului Naţional de Statistică (INS) transmis MEDIAFAX.
Urmărește
327 afișări
Moldovenii dorm cel mai puţin, iar locuitorii din vestul ţării cel mai mult (Imagine: Shutterstock)
Cel mai puţin dorm salariaţii (8:32 ore) şi muncitorii care nu lucrează în agricultură (8:34 ore). Patronii alocă somnului în medie 8:41 ore pe zi, elevii şi studenţii 9:47 ore, iar pensionarii 9:35 ore.
Persoanele cu un nivel scăzut de instruire dorm 9:30 ore, faţă de românii cu studii superioare, care dorm în medie 8:47 ore.
Cei din regiunea Sud-Muntenia (Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi) dorm în medie 9:02 ore pe zi, faţă de 9:16 ore în regiunea Vest (Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara). În Bucureşti-Ilfov, timpul destinat somnului este 9:05 ore, dar cel mai puţin, respectiv 8:56 ore, dorm cei din regiunea Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Un cablu electric submarin care leagă Estonia şi Finlanda s-a defectat. Nu este exclus un sabotaj
-
Vineri va avea loc prima audiere în cazul preşedintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol, pus sub acuzare de parlament
-
Constanţa: Elicea eolienei s-a prăbuşit în curtea căminului de bătrâni
Toţi românii dedică somnului mai mult timp în zilele de odihnă faţă de restul săptămânii. Diferenţele variază între un minim de 15 minute zilnic la pensionari şi 1:36 ore la salariaţi.
Astfel, persoanele ocupate dorm în medie 7:57 ore în zilele lucrătoare, faţă de 9:15 ore în zilele de odihnă (cu 1:18 ore mai puţin). Cea mai mare diferenţă se constată la cei cu vârste între 25 şi 44 de ani (1:26 ore de somn mai puţin în zilele lucrătoare).
Şomerii dorm în zilele de odihnă cu 22 minute mai mult comparativ cu zilele lucrătoare, iar persoanele inactive alocă somnului cu 37 de minute mai mult în zilele de odihnă.
În oraşe se doarme cu 1:07 ore mai mult în zilele de odihnă, diferenţa reducându-se la 42 de minute în cazul locuitorilor de la sate. Pe regiuni, cea mai mică diferenţă între durata somnului din zilele de odihnă şi cele lucrătoare este de 48 de minute- în regiunea Sud-Vest Oltenia, valoarea maximă fiind în regiunea Vest, de 1:15 ore.
În Bucureşti, diferenţa dintre durata somnului în zilele de odihnă şi cele lucrătoare este de 1:04 ore.
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump ar dori expansiunea SUA: Canada, Groenlanda și Canalul Panama se află în vizorul președintelui american
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: STUDIU: Somnul ne "curăţă" creierul de toxine
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Autoritățile raportează 29 de supraviețuitori și 38 de morți în urma prăbușirii unui avion în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe