Momentul în care celebra actriţă Jane Fonda este arestată pentru a cincea oară la proteste chiar în ajunul zilei sale de naştere - VIDEO

Actriţa Jane Fonda a fost arestată pentru a cincea oară în timpul protestelor legate de încălzirea globală, chiar în ajunul zilei sale de naştere, arată revista Elle.

932 afișări
Imaginea articolului Momentul în care celebra actriţă Jane Fonda este arestată pentru a cincea oară la proteste chiar în ajunul zilei sale de naştere - VIDEO

Momentul în care celebra actriţă Jane Fonda este arestată pentru a cincea oară la proteste chiar în ajunul zilei sale de naştere - VIDEO

Jane Fonda a împlinit sâmbătă 82 de ani. Cu o zi înaintea aniversării, actriţa a participat la protestele care atrag atenţia asupra problemelor legate de mediu, proteste cunoscute sub numele de "Fire Drill Fridays".

 

 

 

Protestatarii au cântat ”Mulţi ani trăiască” în timp actriţa era încătuşată şi evacuată de poliţie, afirmă USA Today.

Actriţa a participat la proteste săptămânal, alături de ea fiind atât colegi ca Ted Danson, alături de care joacă în serialul ”Grace and Frankie”, ca şi June Diane Raphael şi Brooklyn Decker, Sam Waterston, Diane Lane, dar şi nepoata sa, Viva Vadim, care a şi fost arestată alături de Jane Fonda la unul dintre proteste.

Fonda a afirmat că nu se aştepta să ajungă să protesteze şi la 80 de ani ca atunci când era tânără, dar s-a mutat temporat la Washington, pentru a putea participa la acţiunile de conştientizare în legătură cu schimbările climatice.

"M-am gândit că mă apuc să am grijă de grădină”, spunea actriţa în 2017 pentru Vanity Fair. "Nu mi-am imaginat că o să fiu iar pe baricade, nu. N-am crezut că libertatea şi democraţia vor fi puse în pericol aşa cum se întâmplă acum. Sunt compelt îngrozită”. Fonda a câştigat primul ei premiu Oscar în 1972, la vârsta de 35 de ani, pentru rolul din filmul "Klute" al lui Alan J. Pakula. Al doilea trofeu a fost obţinut pentru partitura din drama "Coming Home/Întoarcerea acasă", semnată de Hal Ashby. Jane Fonda mai este cunoscută pentru activism, fiind o militantă împotriva războiului şi pentru cauza femeilor şi pentru lansarea unei serii de casete video cu exerciţii de fitness în anii 1980.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici