Momentul în care un rechin alb uriaş este atacat de balene ucigaşe | VIDEO

O pereche de balene ucigaşe a fost filmată în timp ce vâna un rechin alb pe coasta Africii de Sud, potrivit NY Post. Clipul a fost realizat de Donavan Smith, ghid turistic, care se afla într-o ambarcaţiune în apropierea Knysna, la 400 de kilometri de Cape Town.

Urmărește
15580 afișări
Imaginea articolului Momentul în care un rechin alb uriaş este atacat de balene ucigaşe | VIDEO

Momentul în care un rechin alb uriaş este atacat de balene ucigaşe | VIDEO

„Este extraordinar. E un moment special. Este un mare alb în apă. Ele vin şi îi vânează pe marii albi”, poate fi auzit Smith spunându-le turiştilor din barcă în clipul pe care l-a postat pe contul său de Instagram şi YouTube.
 
Imaginile arată două balene ucigaşe care îşi ridică aripile dorsale la câţiva metri de grup. Între timp, un rechin alb de circa patru metri dispare sub apă, aproape de prora navei. În ciuda apariţiei „marelui monstru alb”, Smith le spune turiştilor că balenele ucigaşe se hrănesc cu rechini.
 
„Pe rechin îl vânează. De fapt îi smulg aripa dorsală”, înaintea încheierii clipului care să îi dezvăluie soarta rechinului.
 
Balenele ucigaşe sunt nişte adversare redutabili pentru marele alb, cunoscute ca reginele oceanului, potrivit unui studiu publicat în revista Nature în anul 2019.
 
„Când au de a face cu balene ucigaşe, rechinii albi părăsesc rapid teritoriul de vânătoare şi nu se reîntorc timp de aproape un an”, a afirmat Salvador Jorgensen, autorul studiului şi cercetător la Acvariul Monterey Bay.
 
Acest comportament a fost observat în 1997 pe coasta San Francisco. Totuşi, populaţia de balene ucigaşe din Africa de Sud s-a ferit mult timp de oameni, potrivit biologului Simon Elwen de la Universitatea din Pretoria, care a vorbit, anul trecut, la National Geographic despre fenomenul înspăimântor.
 
În 2015, două balene ucigaşe au ajuns în apele din False Bay, în apropiere de Cape Town, care era terenul de vânătoare al rechinilor albi. De atunci, a fost înregistrat un declin în populaţia de rechini albi, nefiind niciunul observat anul trecut, a relatat The Times UK. Carcase de rechini albi, care au ieşit la suprafaţă în 2017, au indicat răni provocate de balene ucigaşe, acestea scoţându-le ficatul.
 
„Balenele ucigaşe sunt prădătoare care se adaptează uşor şi învaţă rapid noi tehnici de vânătoare. Astfel, este posibil ca noul comportament să fie extins la toată populaţia de balene ucigaşe”, a explicat biologul Simon Elwen, pentru The Times UK.
 
 
Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici