“Moving Van Gogh”, expoziţie inedită la Castelul Cantacuzino din Buşteni

La Castelul Cantacuzino din Buşteni a fost vernisată, vineri, expoziţia “Moving Van Gogh”, o expoziţie de heliogravuri ale celebrului pictor care va fi deschisă până în luna octombrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
2713 afișări
Imaginea articolului “Moving Van Gogh”, expoziţie inedită la Castelul Cantacuzino din Buşteni

“Moving Van Gogh”, expoziţie inedită la Castelul Cantacuzino din Buşteni

Potrivit organizatorilor, a fost expusă pentru prima oară publicului din România o colecţie rară de heliogravuri cu desene ale pictorului Vincent Van Gogh. Sunt 40 de astfel de lucrări expuse în două săli.

“Pentru noi este unul dintre cele mai reuşite proiecte, pentru că am reuşit să aducem pentru prima dată, cumva să transformăm Castelul Cantacuzino dintr-un loc istoric acum îmbogăţit cu foarte multă artă. Ideea a pornit de la o serie de heliogravuri realizate în 1892, o colecţie veche, rară, realizată în Olanda. Am observat aceste heliogravuri, ni s-au părut interesante şi am vrut să facem ceva ce nu s-a realizat până acum în Romania, pentru Van Gogh”, a declarat Mihaela Cristea, art manager.

Turiştii păşesc prima oară în lumea lui Vincent Van Gogh la etajul castelului, în galeria de artă, unde sunt două săli amenajate pentru expunerea heliogravurilor. Acestea sunt realizate în alb şi negru şi unele dintre ele au reprezentat schiţele unor tablouri devenite ulterior celebre. Apoi, turiştii au parte de o altă surpriză: sălile interactive.

“Toate lucrările care au fost aduse provin din Germania, iar operele interactive au fost realizate de companii din România. Am făcut o expoziţie în care am combinat ceea ce înseamnă modern, tehnologie şi clasic. Astfel, expoziţia se desfăşoară pe două planuri. În primul rând, avem ocazia să vedem partea clasică a artistului, în care observăm heliogravurile şi apoi îl descoperim în lumea lui colorată - sălile interactive debordează de cromatică“, a mai precizat Mihaela Cristea, art manager.

Potrivit organizatorilor, în partea interactivă, sunt amenajate trei săli, peste 300 de flori ale soarelui sunt animate şi “dansează” pe podea, în ritmul paşilor vizitatorilor. Apoi, a fost montată şi o hologramă a lui Vicent Van Gogh, iar stelele, cerul şi vârtejurile din opera “Starry Night” oferă un spectacol fascinant în sala special creată pentru această lucrare.

Această este cea de-a patra expoziţie importantă de artă realizată la Castelul Cantacuzino.

„Van Gogh înseamnă înseamnă în primul rând culoare şi cred că suntem norocoşi astăzi că avem atâta culoare în jurul nostru. Este ceva ceea ce nu aţi mai văzut în România şi mai ales într-un orăşel atât de mic. Cred că veţi fi surprinşi plăcut, mai ales că puţini aţi văzut lucrările lui Van Gogh. Am început cu Dali, Picasso, acum avem Van Gogh. Este intenţia noastră să aducem artă în Buşteni”, a declarat Kurt Neuschitzer, CEO Zamora Estate.

Expoziţia Moving Van Gogh este deschisă până pe 16 octombrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici