- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (13.02.2015, 19:24)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O aplicaţie iPhone calculează probabilitatea de prăbuşire a avionului în care se află utilizatorul
O aplicaţie pentru telefoanele mobile care este capabilă să calculeze probabilitatea de prăbuşire a avionului în care se află utilizatorul ce o accesează a fost creată de Vanilla Pixel, o companie de software cu sediul la Londra, informează site-ul atlantico.fr.
Urmărește
416 afișări
O aplicaţie iPhone calculează probabilitatea de prăbuşire a avionului în care se află utilizatorul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Pornind de la trei variabile - numele aeroportului de plecare şi cel al aeroportului de sosire, compania aeriană şi modelul avionului -, aplicaţia "Am I going Down?" ("Se va prăbuşi avionul meu?") calculează riscul de prăbuşire al avionului în care se află utilizatorul.
Dacă un pasager se îmbarcă pe aeroportul Heathrow din Londra cu destinaţia Milano, într-un avion Airbus A319, operat de compania British Airways, acel zbor prezintă o probabilitate de prăbuşire de 1 la 4,8 milioane. Dacă un alt pasager pleacă tot de pe aeroportul Heathrow din Londra cu destinaţia J.F.K din New York, într-un avion A330 al companiei Virgin Atlantic Airways, riscul de prăbuşire este de 1 la 5,4 milioane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Encode susţine acţiunea lui Elon Musk împotriva transformării OpenAI într-o entitate profitabilă
-
Ion Cristoiu: Anticomunismul – între născociri şi realitate
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
Potrivit aceleiaşi aplicaţii, orice persoană poate să călătorească cu avionul vreme de 14.716 ani înainte de a se prăbuşi în Oceanul Atlantic.
Aplicaţia "Am I going Down?" nu precizează însă metoda utilizată pentru analizarea acestor date şi pentru furnizarea rezultatelor. Potrivit jurnaliştilor de la site-ul atlantico.fr, ar fi vorba de o medie ponderată care ţine seama de numărul de accidente aeriene care s-au produs în trecut pentru fiecare dintre cele trei variabile.
Deşi cifrele sunt destul de liniştitoare, "există în mod incontestabil anumite falii într-o abordare atât de simplistă", previne publicaţia The Economist. Care este pertinenţa tipului de avion, companiei aeriene şi traiectoriei de zbor în calcularea riscului de prăbuşire, se întreabă jurnaliştii de la The Economist. Vorbind despre aceste lacune, jurnaliştii britanici se întreabă, de exemplu, dacă faptul că un avion al companiei Malaysia Airlines a fost lovit de un proiectil lansat de separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei va mări probabilitatea ca un astfel de eveniment să se producă din nou în viitor. Ei pun şi problema altor factori de risc, precum condiţiile meteorologice.
Deşi metodologia de aplicare este contestabilă, intenţiile creatorului aplicaţiei, Nic Johns, sunt lăudabile, declară, cu amuzament, The Economist. Nic Johns spune că scopul lui a fost de a-i linişti pe pasagerii îngrijoraţi, arătându-le că probabilitatea de a nu ajunge la destinaţie este infimă.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:00
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale