- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (25.09.2024, 16:52)
- Iulia Kelt
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O „mini-lună” intră pe orbita Pământului. Va rămâne aici până în noiembrie
Asteroidul 2024 PT5 va fi capturat temporar de gravitaţia Pământului şi va orbita planeta până în noiembrie, dar nu va putea fi văzut cu ochiul liber sau cu telescoape obişnuite.
Urmărește
3182 afișări
O „mini-lună” intră pe orbita Pământului. Va rămâne aici până în noiembrie
Pământul urmează să fie gazda unei noi „mini-luni”. Un asteroid descoperit recent, numit 2024 PT5, va fi capturat temporar de gravitaţia planetei. Potrivit astronomilor spanioli care au anunţat iniţial descoperirea, asteroidul, cu o lungime de aproximativ 10 metri, va orbita parţial Pământul pentru o perioadă de aproximativ două luni, scrie NBC News.
Conform estimărilor, asteroidul nu prezintă niciun pericol pentru Pământ.
Carlos de la Fuente Marcos, astronom, a explicat că 2024 PT5 intră în orbita Pământului pe miercuri şi va rămâne până aici până pe 25 noiembrie, fără să completeze o rotaţie întreagă în jurul planetei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Evenimentele de tip „mini-lună” nu sunt neobişnuite. În 2020, un alt asteroid, 2020 CD3, a fost capturat de gravitaţia Pământului şi a rămas în orbită mai mult de un an. Înainte de acesta, asteroidul 2006 RH120 a orbitat Pământul în perioada iunie 2006 şi septembrie 2007.
Deşi asteroidul 2024 PT5 este prea mic pentru a putea fi observat cu ochiul liber sau chiar cu telescoape obişnuite, cercetătorii intenţionează să-l studieze cu ajutorul observatorului Gran Telescopio Canarias din Insulele Canare. În acest fel s-ar putea culege informaţii preţioase despre compoziţia suprafeţei asteroidului, dar şi despre rotaţia sa.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe