- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (05.07.2019, 11:08)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O sculptură a lui Tutankhamon, sursă de controverse, vândută pentru o sumă astronomică
O sculptură reprezentând capul regelui Tutankhamon, veche de aproximativ 3.000 de ani, a fost vândută pentru 6 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Christie's la Londra, joi, în pofida faptului că autorităţile egiptene au cerut returnarea relicvei, potrivit Financial Times.
Urmărește
796 afișări
O sculptură a lui Tutankhamon, sursă de controverse, vândută pentru o sumă astronomică
Numele cumpărătorului sculpturii cu o înălţime de 28,5 centimetri nu a fost făcut public.
Sculptura provenea dintr-o colecţie privată, Resandro Collection, însă autorităţile egiptene au cerut blocarea licitaţiei şi returnarea relicvei.
Joi, câteva zeci de persoane s-au adunat în faţa sediului din Londra al casei de licitaţii, cu steaguri egiptene şi pancarte pe care se putea citi textul "opriţi tranzacţiile de antichităţi furate".
Egiptenii sunt de părere că locul sculpturii este într-un muzeu.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 09:46
• FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
-
astăzi, 09:05
• China va construi cel mai mare baraj hidroenergetic din lume în Tibet
-
astăzi, 08:53
-
astăzi, 08:23
• Un cablu electric submarin care leagă Estonia şi Finlanda s-a defectat. Nu este exclus un sabotaj
-
astăzi, 07:51
-
astăzi, 07:36
• Constanţa: Elicea eolienei s-a prăbuşit în curtea căminului de bătrâni
-
astăzi, 10:15
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1037. Biden ordonă Pentagonului să continue creşterea livrărilor de arme către Ucraina / FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
-
astăzi, 07:05
• O rachetă rusească de apărare aeriană ar fi putut doborî avionul azer - presă
-
ieri, 21:40
• „Se pot întâmpla lucruri rele": Cum se va adapta întreaga lume la o nouă administraţie Trump?
-
ieri, 21:12
• Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
ieri, 16:35
• Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
ieri, 19:18
• Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
ieri, 20:08
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
ieri, 16:27
• UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
ieri, 20:33
Ministrul pentru Antichităţi al Egiptului a declarat că, săptămâna viitoare, va organiza o întâlnire specială pentru a stabili măsurile care se impun. Totodată, acesta a spus că Guvernul egiptean va lua toate măsurile necesare pentru a recupera antichităţile scoase din ţară ilegal.
Fostul ministru pentru Antichităţi, Zahi Hawass, a declarat că sculptura pare să fi fost "furată" în anii 1970 de la Templul din Karnak, la nord de complexul arheologic Luxor.
Ministrul egiptean de Externe a cerut ajutorul autorităţilor britanice şi al UNESCO pentru a bloca licitaţia, dar astfel de intervenţii sunt rare şi au loc doar în cazul în care există probe clare.
Reprezentanţii casei Christie's spun că sculptura este celebră şi nu a fost niciodată obiectul unei anchete şi au oferit chiar o listă a proprietarilor artefactului din ultimii 50 de ani.
Se crede că Tutankhamon (1941 - 1323 î.e.n) a devenit faraon în jurul vârstei de 9 ani şi a murit zece ani mai târziu. Perioada sa de domnie ar fi trecut probabil neobservată dacă, în 1922, arheologul britanic Howard Carter nu i-ar fi descoperit mormântul aproape intact. Descoperirea a reînnoit interesul pentru Egiptul antic şi a fost urmată de dispute privind adevăraţii proprietari ai artefactelor.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce zile libere au românii în ianuarie 2025. Se anunță 5 sărbători legale care cad în timpul săptămânii
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe