- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (27.11.2024, 11:04)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O tornadă misterioasă a făcut un crater de peste 11 kilometri
- O tornadă misterioasă a făcut un crater de peste 11 kilometri într-o zonă izolată din Australia.
- Descoperirea a fost făcută întâmplător de un speolog care a folosit Google Earth.
- Tornada despre care nu s-a ştiut până în prezent a avut loc în 2022.
Urmărește
385 afișări
O tornadă misterioasă a făcut un crater de peste 11 kilometri
Craterul uriaş a fost descoperit în Câmpia Nullarbor, o zonă izolată a Australiei, potrivit LiveScience. Este o porţiune îndepărtată, uscată, fără copaci din sudul Australiei. Bărbatul care a descoperit modificarea de relief a folosit imagini Google Earth pentru a căuta peşteri. Craterul se întinde din Australia de Vest peste graniţă până în Australia de Sud. Se află la 20 km nord de Trans-Australian Railway şi la 90 km de o mică aşezare.
Imaginile din satelit obţinute de-a lungul mai multor ani au arătat că tornada a avut loc între 16 şi 18 noiembrie 2022. Cercetătorii au mers în acest an la faţa locului şi marţi au publicat concluziile în Journal of Southern Hemisphere Earth Systems Science.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. 28 de oameni au murit
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Cicatricea are o lungime de 11 kilometri şi o lăţime cuprinsă între 160 şi 250 de metri. Urmele arată că în zonă s-a format o tornadă puternică cu putere în jur de 200 de kilometri pe oră. Specialiştii au mai stabilit că tornada a durat între şapte şi 13 minute.
Descoperirea fascinantă de pe Câmpia Nullarbor arată cât de puternică şi imprevizibilă poate fi natura, uneori fără ca oamenii să afle, este una dintre concluziile cercetătorilor. Doar trei tornade au fost înregistrate anterior pe Câmpia Nullarbor.
De asemenea, cercetarea subliniază importanţa utilizării imaginilor prin satelit în identificarea şi analiza fenomenelor meteorologice. Totodată, rezultatele sunt un avertisment că vremea extremă poate lovi oriunde şi oricând.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe