- Home
- Life-Inedit
- (31.08.2020, 15:32)
- Robert Hatis
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oamenii de ştiinţă au făcut o bandă de alergare pentru micro-organisme
- Tehnologia modernă permite descoperirea multor lucruri noi.
- O echipă de cercetători au inventat un gadget prin care pot studia îndeaproape micro-organisme.
- Studiul i-a ajutat să analizeze şi să înţeleagă mai bine comportamentul acestora.
Urmărește
130 afișări
Profimedia
Cercetătorii de la Stanford au găsit o metodă nouă de analiză a comportamentului micro-organismelor marine.
E vorba de un cerc prin care apa trece încontinuu şi astfel micro-organismele vor avea un comportament diferit faţă de cel dintr-un vas mic, bol şi alte recipiente de genul acesta.
Micuţele creaturi trec prin tubul de apă şi microscopul urmăreşte, dar şi înregistrează mişcarea acestora.
Manu Prakash, profesor de bioinginerie la Universitatea Stanford, a spus că de fiecare dată când a introdus un organism în acest instrument, a descoperit ceva nou.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
De exemplu, au observat cum micro-organismele sunt afectate de gravitaţie. Toate sunt conştiente de gravitaţie şi ştiu cum s-o folosească.
Au descoperit că o mare parte dintre acestea îşi schimbă frecvent mişcarea de înot, uneori chiar au stat în loc, lucruri care până acum n-au fost analizate atât de îndetaliat.
Sincron Manu Prakash, profesor de bioinginerie la Universitatea Stanford
”Scopul nostru cu acest proiect este cum să aducem toate aspectele oceanului într-un laborator de studiu şi să aducem metode de studiu microscopic la ocean. Provocarea este de a găsi metode de observare a mişcărilor micro-organismelor unicelulare sau pluricelulare, care au capacitatea de a traversa distanţe foarte lungi sau chiar infinite pe axa verticală,” a spus Manu Prakash, profesor de bioinginerie la Universitatea Stanford.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe