- Home
- Life-Inedit
- (04.09.2014, 13:51)
- Adrian Robu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Paradisul pisicilor: Insula pe care trăiesc mai multe feline decât oameni - FOTO, VIDEO
Uitaţi de locurile special amenajate pentru pisici sau de alte animale de casă, dacă sunteţi împătimiţi ai felinelor, întrucât există un singur loc pe care veţi dori cu adevărat să îl vizitaţi: insula paradis a pisicilor.
Urmărește
10759 afișări
Paradisul pisicilor: Insula pe care trăiesc mai multe feline decât oameni
Tashirojima este un oraş pescăresc în estul Japoniei în care locuiesc mai multe pisici decât oameni, potrivit huffingtonpost.co.uk.
Se spune că pisicile au fost aduse pe insulă pentru a proteja de şoareci crescătoriile de viermi de mătase. Majoritatea locuitorilor au plecat odată cu dispariţia crescătoriilor.
Numai 100 de persoane au rămas pe insulă, astfel că aici pisicile au preluat controlul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
Armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Yemen
-
Efectele declaraţiilor lui Trump despre Groenlanda: Danemarca va întări apărarea teritoriului
-
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
Nu există nicio şansă ca pisicile să fie detronate de câini, deoarece prezenţa acestora a fost interzisă pe insulă.
Pescuitul a fost, însă, ocupaţia tradiţională a locuitorilor de pe insulă. Ani de zile localnicii au îngrijit pisicile, pe jumătate sălbăticite, şi le-au hrănit, existând credinţa că acestea le aduc noroc şi prosperitate.
Pisicile au propriul altar pe insulă, potrivit japan-guide.com. Acesta a fost înălţat în mijlocul insulei, în memoria unei pisici care a murit accidental, strivită de o stâncă.
Iubitorii de pisici care vizitează Tashirojima trebuie să ştie că pe insulă se poate ajunge în aproximativ o oră cu feribotul care pleacă din localitatea Ishinomaki. Vasul opreşte în cele două porturi de pe insulă: Odomari, în nord şi Nitoda, un sat mai dezvoltat, în sud.
Cele două aşezări sunt unite de drumuri înguste şi poteci ce traversează centrul împădurit al insulei.
Insula Tashirojima a fost afectată de tsunami în 2011, când ambele localităţi au fost parţial inundate, iar câteva clădiri, mai aproape de mare, au fost distruse. Insula a fost salvată de la distrugeri considerabile graţie poziţiei sale geografice, fiind protejată de o peninsulă.
Portul Nitoda, din sud-estul insulei, adăposteşte cele mai multe pisici. Ele se plimbă liniştite pe străzi şi par să se bucure de atenţia pe care o primesc din partea turiştilor care le fotografiază şi se joacă cu ele. Uneori ele se adună pe treptele singurului magazin general de pe insulă.
Tashirojima mai este cunoscută sub numele de “Insula Manga” (cuvântul japonez pentru benzi desenate, n.r.) datorită temei arhitecturale folosite în staţiunea apărută în sudul insulei. Aici găsim câteva cabane în formă de pisică, fiecare din ele având propria bucătărie şi toaletă, dar şi spaţii pentru camping. Staţiunea este deschisă din aprilie până în octombrie, iar rezervările trebuie făcute cu două săptămâni înainte.
Insula nu are multe facilităţi turistice şi nu există niciun restaurant, iar magazinele şi toaletele publice sunt puţine. Vizitatorii sunt rugaţi să îşi ia cu ei, la plecare, gunoiul produs pe insulă.
Pentru împătimiţii pisicilor, insula este o destinaţie ideală.
Citeşte şi:
Atlantida în versiune chineză: Cum arată oraşul păstrat intact la peste 40 de metri sub apă - VIDEO, FOTO
Citeşte şi:
Adevărul despre "Cel mai interesant bărbat din lume". Cine este Jonathan Goldsmith, imaginea uneia dintre cele mai populare campanii de marketing - FOTO, VIDEO
Citeşte şi:
Oraşul populat numai de femei: Burlacii sunt invitaţi de locuitoare în acel loc pentru a-şi găsi o soţie - FOTO
Citeşte şi:
Viaţa unui copil de miliardar: Cum trăieşte fiica de 19 ani a oligarhului rus Roman Abramovici - FOTO
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe