- Home
- Life-Inedit
- (14.04.2017, 12:38)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Care sunt SECRETELE celui mai bun drob de miel. Reţeta lui Radu Anton Roman dezvăluie cum poţi prepara cel mai bun drob
Drobul de miel este un preparat culinar tradiţional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorilor pascale. Ingredientele principale sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, inimă şi rinichi), verdeţuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel,usturoi, leuştean), ouă (crude şi fierte). Măruntaiele fierte şi tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente şi condimente (sare, piper).
Urmărește
88298 afișări
Prapurul mielului este aşezat într-o tavă, peste care se pune amestecul de carne şi verdeţuri. Drobul de miel este una dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiţionale, existând o serie de variaţii ale reţetei.
Una dintre acestea este utilizarea unei foi de aluat în locul prapurului. În majoritatea variantelor se aşază ouă fierte în centrul acestuia, potrivit CSID.
Cum alegem carnea de miel
Carnea de miel este apreciată pentru că nu are foarte mult colesterol în comparaţie cu alte tipuri de carne şi este o sursă bună de proteine, fier, seleniu, zinc şi vitamina B12.
ULTIMELE ȘTIRI
-
PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan.
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
Când mergi la cumpărături, secretul este să alegi bucăţi de carne slabă, fără prea multă grăsime din care îţi va fi uşor să pregăteşti tot ce îţi doreşti pentru masa de Paşte. Carnea trebuie să fie fermă la atingere, să aibă un miros specific de oaie, o culoare rozalie şi să nu fie lipicioasă.
Atenţie la organele de miel pentru drob să nu aibă pete sau noduli!
Secretul preparării
Intestinele de miel se spală foarte bine în mai multe ape şi se freacă cu sare grunjoasă, astfel: se freacă cu sare, se clătesc cu apă caldă, iar se freacă cu sare, apoi se clătesc, şi tot aşa, de 3-4 ori.
Apoi, cu ajutorul unui băţ rotund din lemn se întorc intestinele pe dos şi se repetă tot procesul cu sarea grunjoasă şi apă. Se adună toate intestinele într-un mănunchi sau două şi se înnoadă la mijloc, apoi se pun la fiert într-o cratiţă cu apă, până când se înmoaie.
Măruntaiele de miel se spală bine şi se pun şi ele la fiert într-o cratiţă cu apă şi cu o linguriţă de sare. Se spumează din când în când şi se lasă să fiarbă până când s-au înmuiat.
Condimente pentru carnea de miel
Condimentele potrivite pentru carnea de miel sunt: usturoi, boia dulce, seminţe de muştar, cimbru, rozmarin, piper, ceapă verde, ardei, mentă, foi de dafin şi curry. Carnea se lasă la marinat câteva ore în frigider.
Reţeta lui Radu Anton Roman
Ingrediente:
1 kg maruntaie de miel - ficat, inima, plamani, rinichi, splina
2 cepe
3 legaturi de ceapa verde
150 g unt
3 legaturi de usturoi verde
6 oua mari (sau numai 2, daca nu puneti smantana)
1 pahar de smantana
Verdeata (marar, patrunjel)
sare,
piper
1 prapur de miel
Mod de preparare:
Se spala prapurul, se lasa in apa rece Se spala maruntaiele de mai multe ori, se oparesc scurt intr-o apa clocotita Se fierb in apa, cu un praf de sare, 30 minute de la primul clocot, iar dupa ce s-au racit se toaca marunt Ceapa, si uscata si verde, usturoiul, verdeata se toaca marunt Ceapa uscata se pune in unt la prajit Cand s-a muiat si s-a stravezit putin, se adauga tocatura si se lasa pe foc inca 5 minute; apoi se ia prajeala de pe foc, se scurge bine de grasime si se raceste Ouale se bat cu sare si piper Se amesteca toate, tocatura, ceapa ramasa, ouale si smantana Prapurul se scurge de apa, se intinde si se umple cu amestecul de mai sus
Se unge cat mai bine cu unt o tava adanca de cozonac, se potriveste drobul in forma asta si se pune la cuptor, la foc foarte mic, pana se rumeneste bine (maroniu deschis).
O altă variantă ar fi turtirea drobului printr-o clisa facuta din 2 oua si 2 linguri de faina si se pune la prajit in grasime incinsa, pana se rumeneste; se mai pune si in cuptor 15-20 minute, la foc foarte mic
Sau puteţi unge tava de cozonac cu unt, se presara din gros cu pesmet; la fel si drobul; se pune in tava si se da la cuptor.
Citeşte şi: Ce s-a întâmplat, la 40 de ani distanţă, cu actorul Robert Powell din seria "Iisus din Nazaret", realizată de Franco Zeffirelli
Citeşte şi: Un băieţel de 8 ani şi-a dus surioara de 4 ani la McDonald's cu maşina, după ce a învăţat să conducă uitându-se la tutoriale pe YouTube
Citeşte şi: Arta cozonacului în trei reţete de scriitori. De la Mihail Kogălniceanu, Costache Negruzzi şi Păstorel Teodoreanu
Citeşte şi: Cum să-ţi faci un iPhone de unul singur. Ce a descoperit un tânăr care şi-a construit un telefon de la zero
Citeşte şi: GALERIE FOTO Episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu a spălat picioarele a 12 seminarişti în Joia Mare
Citește pe alephnews.ro: Protest la Universitate, în București, față de Călin Georgescu: „Iubirea de țară nu e legionară”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Arheologii au descoperit ce au mâncat Iisus şi apostolii la Cina cea de Taină. Detaliile uimitoare din tabloul lui Leonardo Da Vinci
Citește și: Sfaturi ca să nu te îngraşi de Paşte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:23
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
astăzi, 21:21