- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (14.07.2016, 06:20)
- Katy Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patru români vor intra în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung "maraton" de padel
Patru români sportivi vor juca padel timp de 25 de ore fără întrerupere încercând să doboare recordul mondial Guinness pentru cel mai lung "maraton" de padel, urmând ca fondurile strânse în urma evenimentului să meargă către două programe ale Salvaţi Copiii România.
Urmărește
1014 afișări
Patru români vor intra în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung "maraton" de padel (Imagine: taringa)
Adrian Vodislav, Adrian Barbu, Gabi Moraru şi Dan Lazăr, foşti jucători profesionişti de tenis, sunt cei patru români care vor încerca să doboare recordul mondial Guinness pentru cel mai lung "maraton" de padel.
Astfel, pe 17 şi 18 septembrie, la clubul PadelMania din parcul bucureştean Herăstrău, sportivii vor juca padel 25 de ore fără întrerupere, iar fondurile strânse în urma evenimentului vor merge către programele "Şcoală după Şcoală" şi "A doua şansă", dezvoltate de Organizaţia Salvaţi Copiii România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Sportivii şi-au propus să adune 12.000 de lei, fonduri care vor asigura câte un ghiozdan complet echipat cu rechizite pentru următorul an şcolar şi un set de echipament sportiv, pentru 40 de copii înscrişi în cadrul celor două programe.
Cei care doresc să îi susţină pe sportivi pot dona prin intermediul platformei Galantom.
"De-a lungul vieţii, am avut mereu parte de ajutor şi de îndrumare din partea multor oameni – antrenori, profesori şi părinţi dedicaţi. Însă nu mă pot abţine să nu mă gandesc cum ar fi arătat traseul dezvoltării mele personale dacă nu aş fi beneficiat de acest sprijin. Oare cât talent se iroseşte la nivel naţional deoarece mai mult de jumătate din populaţia ţării trăieşte în condiţii de sărăcie? Am ales să donăm banii strânşi către programul 'Şcoală după Şcoală' pentru a ajuta copiii să treacă peste greutăţile actuale, să recupereze timpul petrecut în afara sistemului şcolar şi să aibă un viitor mai bun", a declarat Adrian Vodislav, jucător de padel.
Toţi cei patru membri ai echipei sunt foşti jucători profesionişti de tenis şi au descoperit acest sport mai puţin cunoscut în România, padelul, cu câţiva ani în urmă.
Padelul combină elemente de tenis, squash şi badminton şi este sportul cu cea mai rapidă creştere în popularitate din întreaga lume. Este jucat doar la dublu şi poate fi practicat atât în aer liber, cât şi în interior. În prezent, padelul are peste zece milioane de jucători activi la nivel mondial şi aproximativ 120 la nivel naţional.
Fondatorul Hello Padel, Mauri Andrini, şi-a anunţat deja prezenţa la Bucureşti pe 17-18 septembrie, pentru a asista la acest eveniment. Mauri este unul dintre cei mai respectaţi şi cunoscuţi ambasadori ai acestui sport, iar participarea sa reprezintă începutul ascensiunii padelului în România.
"Şcoală după Şcoală" este unul dintre programele esenţiale ale Salvaţi Copiii România, dezvoltat în urma necesităţilor semnalate de beneficiari, fie că este vorba despre copii, părinţi sau cadrele didactice, pentru a preveni abandonul şcolar şi a îmbunătăţi integrarea şcolară a copiilor aflaţi în dificultate. În acest sens, programul oferă servicii complementare, atât educaţionale, cât şi sociale, copiilor şi familiilor lor provenind din comunităţi vulnerabile din punct de vedere socio-economic.
"A doua şansă" se adresează atât copiilor care nu au ajuns niciodată pe băncile şcolii, cât şi celor care, forţaţi de un context căruia este de multe ori imposibil să îi facă faţă, au abandonat cursurile sau au depăşit vârsta de şcolarizare.
"Copiii pe care sistemul educaţional nu îi ştie vor să meargă la şcoală. Ei ştiu că nu sunt în sistem şi înţeleg bine că sunt nedreptăţiţi. Nu le pot face, însă, singuri pe toate. Aceşti copii au nevoie de tot suportul nostru pentru a avea şanse egale de pornire ca toţi ceilalţi, a căror copilărie este puţin mai ocrotită. Cele două programe îi ajută să îşi continue studiile şi, nu în ultimul rând, oferă suport şi părinţilor. Ne bucurăm că Adrian Vodislav şi coechipierii săi vor încerca să doboare un record mondial pentru copiii din aceste două programe şi vreau să le mulţumesc, în numele celor mici, pentru generozitate şi iniţiativă", a spus Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii.
Din 2010, 16.700 de copii au fost înscrişi în programele "A doua şansă" şi "Şcoală după Şcoală" ale Salvaţi Copiii, iar 13.000 de părinţi au fost sprijiniţi material, social, juridic şi psihologic.
Salvaţi Copiii, membru al Save the Children International, este o organizaţie neguvernamentală care militează activ pentru protecţia drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene şi cu legislaţia României.
În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 de copii au fost implicaţi în programele şi campaniile Organizaţiei Salvaţi Copiii.
Save the Children International este cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.
Citeşte şi: VIAŢĂ DE VIP: Harrison Ford, de la tâmplar profesionist şi elev modest la superstarul din "Star Wars" - FOTO
Citeşte şi: Imagini impresionante de la Fukushima, la cinci ani după tragedia nucleară. "Zona este ca un oraş-fantomă neatins" - GALERIE FOTO, VIDEO
Citeşte şi: O istorie a motanilor din casa premierilor Marii Britanii: Pisica Larry rămâne, David Cameron pleacă - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe