Patru suliţe luate de exploratorul James Cook de la aborigeni vor fi returnate Australiei

Patru suliţe luate din Australia de către exploratorul britanic James Cook în urmă cu peste 250 de ani vor fi returnate de către Universitatea Cambridge urmaşilor comunităţii indigene care le-a confecţionat.

389 afișări
Imaginea articolului Patru suliţe luate de exploratorul James Cook de la aborigeni vor fi returnate Australiei

Sursa foto: X

Cele patru suliţe sunt tot ceea ce a mai rămas din cele aproximativ 40 pe care exploratorul James Cook şi însoţitorii săi le-au luat de la poporul Gweagal la sosirea lor în Australia în 1770, când au devenit primii europeni cunoscuţi care au ajuns pe coasta de est a ţării.

Suliţele fac parte din colecţia Universităţii din Cambridge din 1771, când au fost prezentate la Trinity College, de unde vor fi returnate în cadrul unei ceremonii care va avea loc marţi. Acest lucru se întâmplă la şapte ani după ce o cerere iniţială a fost refuzată, în parte din cauza preocupărilor legate de adăpostirea şi conservarea suliţelor, scrie Reuters.

"Bătrânii noştri au muncit mulţi ani pentru a vedea proprietatea lor transferată proprietarilor tradiţionali din Botany Bay", a declarat Noeleen Timbery, de la La Perouse Local Aboriginal Land Council. "Suliţele sunt o legătură importantă cu trecutul nostru, cu tradiţiile şi practicile noastre culturale şi cu strămoşii noştri."

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici