- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (28.07.2010, 13:30)
- ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Porcii sunt capabili de stări emoţionale complexe, spun cercetătorii. Îi credem?
O echipă de experţi britanici de la Universitatea pentru Agricultură, Alimentaţie şi Dezvoltare Rurală din Newcastle au stabilit, în urma unui studiu, că porcii sunt la fel de capabili ca şi oamenii să simtă optimism sau pesimism, în funcţie de mediul înconjurător, arată The Independent.
Urmărește
59 afișări
Porcii sunt capabili de stări emoţionale complexe (Imagine: Ionel Iancu/Mediafax Foto)
Potrivit specialiştilor, porcii care trăiesc în condiţii "luxoase" sunt mai predispuşi să reacţioneze pozitiv la o schimbare sau la o nouă experienţă.
Oamenii de ştiinţă speră ca cercetarea, care arată că porcii sunt capabili de stări emoţionale complexe, va avea un impact asupra condiţiilor în care sunt ţinute animalele.
Studiul, condus de medicul Catherine Douglas, a presupus folosirea tehnicii de a "întreba" porcii dacă se simt optimişti sau pesimişti, în contextul condiţiilor de trai.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
În cadrul experimentului, porcii au fost învăţaţi să asocieze o notă de ţambal cu o "recompensă" - un măr - şi un dispozitiv de antrenare a câinilor cu ceva neplăcut - în acest caz, foşnetul unei pungi de plastic.
Totodată, animalele au fost plasate în diferite medii - unii în spaţii de mari dimensiuni, unde aveau jucării la dispoziţie, iar alţii în medii plictisitoare, cu o singură jucărie non-interactivă. Ulterior, porcii au fost supuşi unor zgomote ambigue, în vreme ce specialiştii au studiat reacţiile lor.
Rezultatele au arătat că porcii crescuţi în medii interactive, plăcute sunt predispuşi la a fi optimişti şi reacţionează mai bine la experienţe noi (respectiv zgomotele ambigue create de experţi).
Anul trecut, Catherine Douglas a publicat un studiu care arăta că vacile care primesc un nume şi sunt tratate precum indivizi produc mai mult lapte decât cele nebotezate.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe