- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (06.07.2019, 21:34)
- Ana Obretin
PREMIERĂ în cercetare: Oamenii de ştiinţă au reuşit să elimine HIV din organismul unor şoareci infectaţi
Cercetătorii americani au reuşit în premieră să elimine complet HIV, virusul care provoacă SIDA, din organismul unor şoareci infectaţi, însă metoda este departe de a putea fi folosită în cazul pacienţilor umani, potrivit unui studiu publicat în revista Nature, informează francetvinfo.fr.
Urmărește
5331 afișări
Premieră în cercetare: Oamenii de ştiinţă au reuşit să elimine HIV din organismul unor şoareci infectaţi
Pentru acest studiu, cercetătorii de la Universitatea din Nebraska şi de la Universitatea Temple din Philadelphia au combinat două tehnologii de vârf.
Într-o primă etapă, au recurs la o formă de tratament antiretroviral cu eliberare lentă şi acţiune prelungită, numită Laser ART. A doua etapă a constat în tehnica Crispr de editare genetică.
Tratamentul Laser ART a fost administrat pe parcursul mai multor săptămâni, ţintit, pentru a determina reducerea la minimum a înmulţirii virusului, în zonele din organism considerate "rezervoare" de HIV, respectiv ţesuturile unde acesta rămâne în stare latentă, precum măduva spinării şi splină.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 13:39
• ISW: Putin nu va renunţa la obiectivele sale de a ocupa în totalitate Ucraina
-
astăzi, 13:21
-
astăzi, 12:05
• Ciolacu, despre plafonarea preţurilor la energie: Cu certitudine, Guvernul României va lua măsuri
-
astăzi, 11:54
• Ciolacu: Vom rămâne în deficit de 7% şi în ţinta de 7% din PIB pentru investiţii
-
astăzi, 12:19
• Sondaj: Emoţii la nivel mondial. Cine este entuziasmat şi cine se teme de a doua preşedinţie Trump
-
astăzi, 10:55
• Alertă în Polonia. Avioanele de luptă au fost ridicate de la sol în timpul unui atac din Ucraina
-
astăzi, 10:39
• Hamas acceptă proiectul de acord privind încetarea focului din Gaza şi eliberarea unor ostatici
-
astăzi, 09:33
• Cuba: 553 de prizonieri au fost eliberaţi după relaxarea sancţiunilor de către SUA
-
astăzi, 09:22
• Zelenski vizitează Polonia după progresele în disputa istorică privind al Doilea Război Mondial
-
astăzi, 08:15
• Trump agită scena internaţională. Poate Groenlanda să influenţeze soarta Taiwanului?
-
astăzi, 07:16
• Şedinţă crucială la banca centrală la început de an. Ce se va întâmpla cu dobânzile?
-
astăzi, 08:30
• Analiză: Obligaţia de a colecta textile a luat România „prin surprindere“
-
astăzi, 13:47
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1057. ISW: Putin nu va renunţa la obiectivele sale de a ocupa în totalitate Ucraina / Atac masiv cu rachete ruseşti asupra Ucrainei / Avioanele de luptă au fost ridicate de la sol în Polonia
-
astăzi, 08:04
• Elon Musk a fost dat în judecată de o autoritate americană. Care este motivul
-
astăzi, 07:10
Ulterior, pentru a elimina şi ultimele urme de HIV, cercetătorii au folosit Crispr-Cas9, o procedură de editare genetică ce permite scoaterea şi înlocuirea unor părţi nedorite din genom.
Scopul cercetătorilor a fost de a contracara fenomenul de reapariţie a HIV. În cazul terapiilor actuale, în care se folosesc antiretrovirale, virusul rămâne în stare latentă în organism şi se reactivează dacă se întrerupe tratamentul. Din acest motiv, tratamentul se administrează pe viaţă.
Potrivit concluziilor cercetătorilor, aceste rezultate "demonstrează că virusul poate fi eliminat total".
Însă perspectiva unui tratament pentru pacienţii umani este încă foarte îndepărtată, spun aceştia.
"Este un prim pas important, pe o cale încă lungă de parcurs pentru eradicarea virusului", au concluzionat autorii studiului.
Potrivit ONUSIDA (UNAIDS), pe plan mondial există 36,7 milioane de persoane infectate cu HIV.
Citește pe alephnews.ro: Kate, Prințesa de Wales, a anunțat că boala ei este în remisie. „Este o ușurare. Rămân concentrată pe recuperare”
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Motivul pentru care unele persoane se simt epuizate, imediat după ce se trezesc, dimineața, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe