- Home
- Life-Inedit
- ARAD, (25.02.2014, 16:26)
- Pacala Dana , Marian Buga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primăria Arad va constitui o asociaţie pentru depunerea candidaturii la Capitală Culturală Europeană
Municipiul Arad îşi va depune dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Culturală Europeană - 2021 prin intermediul unei asociaţii care urmează să fie constituită şi care va avea sediu, angajaţi plătiţi de municipalitate şi va promova proiectul, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
186 afișări
Primăria Arad va constitui o asociaţie pentru depunerea candidaturii la Capitală Culturală Europeană
Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunţat, marţi, că au fost începute demersurile pentru constituirea unei asociaţii care va promova candidatura oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană - 2021, din organizaţie urmând să facă parte instituţii publice din subordinea autorităţilor locale, universităţi, personalităţi locale, agenţi economici şi oameni politici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Asociaţia va avea caracter cultural şi va avea o conducere executivă, cu sediu şi angajaţi, în acest sens urmând să fie alocată, pentru anul în curs, suma de 100.000 de lei de la bugetul local.
Asociaţia va pregăti dosarul de candidatură care va fi depus în 2015 şi va coordona programul manifestărilor şi evenimentelor care se vor desfăşura în Arad "pentru a transforma oraşul într-un potenţial pol cultural european în anul 2021".
"Sperăm să avem parteneri, în cadrul asociaţiei, mai multe oraşe şi localităţi din apropiere, între care cele din Podgoria Aradului, pentru că este important aportul acestora în definirea ofertei culturale", a declarat Falcă.
Primarul a spus că municipalitatea are în plan "investiţii majore în infrastructura culturală", iar acestea "reprezintă din start un câştig pentru oraş, indiferent care vor fi rezultatele competiţiei".
"Aradul trebuie să aibă o nouă imagine în 2021. Chiar dacă nu vom câştiga competiţia, proiectul nostru va continua şi după această dată, urmând să investim foarte mulţi bani în tot ceea ce înseamnă cultură", a declarat primarul.
El a mai spus că, în contextul pregătirilor pentru depunerea candidaturii, Aradul va găzdui, la începutul lunii martie, Conferinţa internaţională "Resurse şi politici culturale". La manifestare vor participa specialişti în proiecte culturale internaţionale şi vor avea dezbateri oameni de cultură din oraş şi manageri de instituţii pentru a fi identificate "idei şi direcţii pentru marketingul şi managementul cultural ale Aradului".
În martie 2013, oraşul Arad şi-a lansat candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană - 2021, evenimentul având loc la Bruxelles, la Parlamentul European, în prezenţa a peste 300 de invitaţi, între care europarlamentari şi membri ai Comitetului Regiunilor.
Evenimentul de promovare a candidaturii a avut loc sub denumirea "Arad, cetate europeană a diversităţii culturale" şi a cuprins prezentarea a două filme documentare despre municipiu şi minorităţile care trăiesc în oraş, dar şi o expoziţie de fotografii şi picturi intitulată "Aradul cultural - expresie a coexistenţei interetnice".
Primarul Falcă declara, cu acea ocazie, că municipalitatea este interesată să se promoveze cât mai intens direct la Bruxelles.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Declaraţie de susţinere a Timişoarei la Capitală Culturală Europeană - 2021, semnată de rectori
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe