Primele şase monumente de pe Aleea Comediei, dezvelite marţi în Centrul Vechi: „Vor veni şi altele”

Radu Beligan, Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Amza Pellea, Iurie Darie şi Dem Rădulescu au monumente în faţa Teatrului de Comedie din Bucureşti, inaugurând marţi primele structuri de pe Aleea Comediei. „Vor veni şi altele”, a spus directorul teatrului, George Mihăiţă.

Urmărește
519 afișări
Imaginea articolului Primele şase monumente de pe Aleea Comediei, dezvelite marţi în Centrul Vechi: „Vor veni şi altele”

Primele şase monumente de pe Aleea Comediei, dezvelite marţi în Centrul Vechi: ”Vor veni şi altele”

Ceremonia oficială de dezvelire a celor şase monumente de for public a acut loc marţi, la sediul Teatrului de Comedie.

Directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiţă, a povestit că ideea acestei alei a apărut în urmă cu 10 ani, reuşind să o materializeze cu ajutorul academicianului Răzvan Theodorescu.

Lamia Beligan a povestit cum mama şi tatăl său s-au cunoscut în 1965, în culisele teatrului de Comedie, după o reprezentaţie cu spectacolul ”Şeful Sectorului Suflete”, când mama sa era la Bucureşti într-un schimb cultural româno-belgian. ”Îi mulţumesc pentru că mi-a dăruit iubirea de teatru, pentru că m-a învăţat ce înseamnă ambiţia, rigoarea, demnitatea, nobleţea şi clasa unui mare actor”, a spus Lamia Beligan.

Anca Pandrea a donat Teatrului de Comedie două lucrări desenate de Iurie Darie anunţând că Teatrul va organiza o expoziţie pe 14 martie în foaierul instituţiei.

”Centrul Vechi a primit un mare tezaur, să ne bucurăm de el şi să-l păstrăm şi în sufletele noastre”, a arătat George Mihăiţă după ce au fost dezvelite cele şase monumente realizate din calcar de Başchioi.

La ceremonie au participat şi Gabriela Dinică, Lucica Moraru, Adriana Şchiopu, soţia lui Dem Rădulescu şi Irina Rădulescu, fiica actorului.

Proiectul este realizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, în parteneriat cu Teatrul de Comedie.

Încă de la înfiinţarea Teatrului de Comedie, pe 5 ianuarie 1961, Radu Beligan, Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Amza Pellea, Iurie Darie şi Dem Rădulescu au scris pagini de aur în istoria comediei româneşti, se arăta într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Spectacole precum "Troilus şi Cresida", "Rinocerii", "Celebrul 702", "Şeful Sectorului Suflete", "Umbra" şi "Capul de răţoi" au beneficiat de aportul covârşitor al celor şase actori, dobândind premii importante
în festivalurile la care au participat, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, notau reprezentanţii instituţiei teatrale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici