ONA, care înseamnă Origine Non Animale sau Non-Animal Origin, a primit distincţia în cea mai nouă ediţie a ghidului culinar.
Restaurantul se numără printre cele 54 de restaurante care câştigă o primă stea în actualizarea din 2021. Michelin a spus că „o alegere cheie din selecţia 2021 este răspândirea continuă a diverselor stiluri de bucătărie în toată Franţa”.
Deschisă de bucătarul autodidact şi fost arheolog Claire Vallee, ONA se mândreşte cu un meniu cu şapte feluri la 59 de euro.
Vallee a deschis restaurantul în 2016, finanţat prin crowdfunding şi un credit bancar. Când a epuizat fondurile necesare finalizării lucrărilor, Vallee a apelat la 80 de voluntari prin intermediul reţelelor de socializare pentru a termina, în două luni.
Localurile vegane au devenit din ce în ce mai căutate în ultimii ani, alături de popularitatea în creştere rapidă a dietelor pe bază de plante.
Lanţul american Slutty Vegan s-a extins în timpul pandemiei şi o serie de reţele consacrate şi-au sporit ofertele vegane.
Ghidul Michelin lucrează pentru a rămâne relevant pe fondul unei perioade grele pentru industria ospitalităţii.