- Home
- Life-Inedit
- SĂVÂRŞIN, (24.12.2016, 10:56)
- Monica Stoica ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO, VIDEO Principesa Margareta, mesaj de Crăciun pentru români: "Ne lipseşte reflexul de a respecta legea"/ Cum arată bradul şi masa de Crăciun a Familiei Regale
Principesa Margareta urează "Crăciun Fericit" românilor de pretutindeni, amintind că anul 2016 a stat sub semnul celor 150 de ani de istorie modernă a ţării, a fost un an al durerii în care românii s-au despărţit de Regina Ana, dar şi anul în care Regele Mihai a împlinit 95 de ani.
Urmărește
7834 afișări
Principesa Margareta, mesaj de Crăciun pentru români: "Ne lipseşte reflexul de a respecta legea" (Imagine: Octav Ganea/ Foto Mediafax)
Principesa Margareta aminteşte în mesajul adresat românilor de Crăciun despre semnificaţiile importante, emoţii profunde, tristeţea şi bucuria anului 206. Anul 2016 a stat sub semnul celor 150 de ani de istorie modernă a ţării, a fost un an al durerii în care românii s-au despărţit de Regina Ana, dar şi anul în care Regele Mihai şi-a sărbătorit aniversarea de 95 de ani.
"Societatea noastră dovedeşte conştiinţă şi intransigenţă, doreşte informaţie şi dă dovadă de spirit civic. Autoritatea politică este chemată să dea examene de competenţă şi de etică. Ne lipseşte încă reflexul de a respecta legea, fără să ne oblige cineva, şi nu ne exercităm încă, în plan public, cu răspundere şi patriotism", adaugă Principesa Margareta în mesajul de Crăciun.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest la Universitate, în București, față de Călin Georgescu: „Iubirea de țară nu e legionară”
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
-
Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal
Prezentăm mesajul integral al Cutodelului Coroanei române de Crăciun:
"Români,
Am traversat împreună un an cu semnificaţii importante, cu emoţii profunde, cu tristeţe şi cu bucurii. Anul 2016 a stat sub semnul celor 150 de ani de istorie modernă a ţării noastre. Carol I a devenit principe suveran în anul 1866 şi a promulgat o nouă constituţie, care a aşezat statul român modern pe harta Europei.
Devotamentul faţă de Coroană şi faţă de Ţară a fost un numitor comun al înaintaşilor mei. Loialitatea Regelui Carol I şi a Reginei Elisabeta, ca şi dăruirea exemplară a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria sunt un mare exemplu pentru România de astăzi.
Anul acesta este un an al durerii, în care ne-am despărţit de Regina Ana. Cei 68 de ani pe care Regina noastră i-a dăruit Regelui şi ţării ne-au făcut să credem că ea va fi mereu cu noi. Regina a plecat lăsând în urmă tristeţe, dar şi un exemplar legământ de devotament, modestie şi hotărâre.
Tatăl meu a fost absent anul acesta, după o grea problemă de sănătate. Înconjurat cu iubire, Regele nostru a sărbătorit 95 de ani.
România îşi consolidează libertăţile şi foloseşte bine instrumentele dezvoltării. Societatea noastră dovedeşte conştiinţă şi intransigenţă, doreşte informaţie şi dă dovadă de spirit civic. Autoritatea politică este chemată să dea examene de competenţă şi de etică. Ne lipseşte încă reflexul de a respecta legea, fără să ne oblige cineva, şi nu ne exercităm încă, în plan public, cu răspundere şi patriotism.
Evenimentele din Europa şi din lume ne arată că democraţia trăieşte un moment de instabilitate şi de slăbiciune. Prosperitatea nu asigură automat echilibrul şi siguranţa în ţările noastre. Deviere de la principii şi valori, momente de rătăcire pot interveni în orice societate, chiar şi în cele mai avansate de pe glob.
România are de făcut faţă unor dificultăţi care erau de neimaginat acum 20 de ani. Valorile pe care Regele Mihai le-a promovat întreaga sa viaţă sunt astăzi mai importante decât oricând: bunătatea, loialitatea, simţul datoriei, iubirea de ţară, competenţa şi măsura.
Ca în fiecare an, Fundaţia Principesa Margareta a României a făcut eforturi pentru ca bătrânii noştri să aibă o viaţă demnă, înconjuraţi de afecţiunea şi respectul celorlalţi. De asemenea, fundaţia ajută generaţia tânără de artişti talentaţi, care au aspiraţii înalte, pragmatism şi energie, pentru a evolua profesional. Ei pot duce România departe, dar au nevoie de încurajarea societăţii.
La 140 de ani de la fondarea Crucii Roşii române, această mare organizaţie a reluat legătura sa istorică şi tradiţională cu Familia Regală.
Soldaţii români ne dau o lecţie de curaj, patriotism şi simţ al datoriei. Felicit pe militarii noştri, oriunde se află ei!
Familia Regală a mers în acest an în multe comunităţi locale, mici şi mari, din Cluj şi Sibiu la Iaşi şi Bacău, de la Braşov şi Alba la Galaţi şi Tulcea, din Ialomiţa la Chişinău, Bălţi, Cahul, Soroca şi Comrat. Familia noastră a reprezentat România în vizite în Germania, Suedia, Marea Britanie, Albania, Elveţia şi Belgia. Am dezvoltat proiecte educaţionale, culturale, sociale şi sportive, am avut acţiuni diplomatice. Multe instituţii şi organizaţii s-au aşezat sub egidă regală.
Palatul Elisabeta, Castelul Peleş şi Săvârşinul găzduiesc evenimente şi adună mii de oameni, încurajând competenţa, continuitatea şi creativitatea. Suntem în ajunul sărbătorii naşterii Domnului Nostru Iisus Hristos. Exemplul său de iubire şi sacrificiu este o sursă de inspiraţie, un far al vieţii noastre.
În numele Regelui Mihai şi al întregii Familii Regale, trimit românilor din ţară, din Republica Moldova şi din toate colţurile lumii, urări de sănătate şi fericire! Aşa să ne ajute Dumnezeu!".
Citeşte şi: Principesa Moştenitoare Margareta şi Principesa Maria au împărţit daruri la un centru pentru persoane vârstnice din Săvârşin. Oamenii s-au interesat de starea Regelui Mihai
Citeşte şi: Principesa Margareta: Regele Mihai se simte mai bine, nu suferă, întreabă de ţară, îi trimitem poze
Cum arată bradul şi masa de Crăciun a Familiei Regale
Familia Regală petrece Crăciunul la Săvârşin, cu mâncare tradiţională, un curcan de şapte kilograme, dar şi un desert preparat de către Principesa Moştenitoare Margareta după o reţetă a Reginei Ana, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Este o tradiţie ca sărbătoarea de Crăciun să fie petrecută la Săvârşin.
"Am avut această tradiţie de când sunt născută, iar la Săvârşin de când am recuperat castelul. Tatăl meu a recuperat Săvârşinul în mai 2001, deci de atunci", a declarat Principesa Moştenitoare Margareta.
Masa festivă e împodobită în verde, auriu şi roşu. De toate s-a ocupat personal Principesa Moştenitoare Margareta.
"Verde şi auriu cu alb. Şi restul auriu cu roşu, asta e tema în acest an, în fiecare an este altceva", povesteşte Principesa Moştenitoare.
Masa este bogat ornată cu lumânări şi figurine de Crăciun, iar în mijloc se află un aranjament cu flori aduse din Elveţia. Lângă toate acestea, ca peluză, sunt bucăţi de pânză verde cumpărate din Bucur Obor, pe care le-a după croitoreasa le-a îmbinat, cum povesteşte chiar Principesa Margareta.
La masa de Crăciun, membrii familiei vor avea un curcan de şapte kilograme umplut, dar şi produse din carne de porc sau pui, precum şi multe legume. Bucatele sunt pregătite de către Viorica Călin, care e bucătăreasa familei regale de mai bine de 14 ani.
"Eu am pregătit o mâncare tradiţională. Prima dată un platou cu mezeluri de porc, cu cârnaţi, cardaboşi, jumări şi pe urmă un curcan mare la cuptor cu brocoli, conopidă, morcovi, păstârnac, ardei copt, castane şi o să fie toate la cuptor", a declarat Viorica Călin.
"Nu mănânc porc, dar produsele sunt pentru ceilalţi. Există şi cârnaţi de pui", mai spune Principesa Margareta.
La masă vor mai fi sarmale, piure de castane, piftie, diverse legume şi cozonac.
Principesa Moştenitoare Margareta se ocupă de un desert din Anglia al cărui sos special îl prepară după o reţetă a Reginei Ana. "La desert este un plum pudding din Anglia cu un sos special făcut de către mine, cu coniac, reţeta e de la mama mea", spune Principesa Margareta, amintind că în primii ani la Săvârşin şi Regina Ana pregătea personal sosul. Maestrul bucătar Viorica îşi aminteşte că "şi Regina făcea sosul, la început (în primii ani petrecuţi la Sâvârşin - n.r.), spunea întotdeauana "pe mine mă lăsaţi să fac!"". Sosul este pe bază de zahăr, gălbenuş de ou şi vin dulce.
Alături de Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principesa Maria, la masa de Crăciun mai este prezentă familia fratelui Principelui Radu.
"Profesorul Dan Duda, care este fratele soţului meu, cu doi fii, Alex şi Andrei, şi soţia Mirela, o să fim împreună aici la masă", spune Principesa Margareta.
În salonul mare al castelului tronează un brad de trei metri cumpărat dintr-o piaţă din Lugoj. Principesa Margareta a împodobit bradul în mai multe culori, din care domină auriul, iar sub brad aşteaptă cadourile care sunt deschise în seara de Crăciun. "În acest an am hotărât să facem auriu cu roşu, anul trecut a fost argintiu", spune Principesa Margareta. Pentru ca un brad să ajungă în castel e nevoie de câteva criterii: să fie înalt, pentru a se încadra în salonul cu tavan înalt al castelului şi să fie bogat.
"Bradul să fie înalt, şi fie bine, "gras" aşa, anul trecut a fost puţin ca un... peşte", glumeşte Principesa Margareta.
Membrii Familiei Regale vor deschide sâmbătă seara cadourile de sub brad. "Îmi doresc numai sănătate şi linişte, pentru că avem nevoie, este o lume puţin în agitaţie acuma în jurul nostru", a declarat Principesa Moştenitioare Margareta.
Principesa Margareta a prezentat pregătirile de Crăciun de la Castel purtând o vestă dintr-un costum popular vechi. "Este de la Regina Mamă Elena, ea avea o colecţie de costume pe care aţi putut-o vedea la Palatul Elisabeta. Avem 50 de costume, iar bluza a fost dată la Chişinău, cadou", a declarat Principesa Margareta.
Regele Mihai I a fost ultima dată la Castelul de la Săvârşin în cursul lunii august 2014, când, împreună cu Regina Ana, a participat la inaugurarea Casei de Oaspeţi din cadrul Satului Regal. După Crăciun, Pricipesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principesa Maria, care se află la Săvârşin în acest moment, vor merge în Elveţia pentru a petrece Anul Nou împreună cu Regele Mihai I.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe