- Home
- Life-Inedit
- CAMBRIDGE, (09.02.2016, 17:26)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiect revoluţionar menit să conserve creierul uman pentru o perioadă de 100 de ani
Specialiştii din cadrul Brain Preservation Foundation (BPF) au lansat o competiţie de proiecte, menite să-i determine pe cercetători să vină cu propuneri privind prezervarea funcţiilor creierului uman pe o perioadă foarte mare de timp, câştigătorul urmând să primească 100.000 de dolari.
Urmărește
441 afișări
Proiect revoluţionar menit să conserve creierul uman pentru o perioadă de 100 de ani (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii din domeniul ştiinţelor neurologice încearcă să găsească noi metode prin intermediul cărora să poată conserva creierul uman, pentru a-l repune în funcţiune ulterior. În acest scop, specialiştii din cadrul BPF au lansat un concurs, al cărui câştigător va fi recompensat cu 100.000 de dolari, informează Descoperă.
Fundaţia le propune oamenilor de ştiinţă să înceapă cu teste realizate pe animale, care pot fi adaptate mai apoi în cazul subiecţilor umani. La finalul acestor analize, competitorii vor trebui să demonstreze că au dezvoltat o tehnică chirurgicală eficientă, prin intermediul căreia creierul uman poate fi conservat pe o perioadă de cel puţin 100 de ani.
TITLURILE ZILEI
-
-
ieri, 14:16
-
ieri, 19:26
-
ieri, 17:56
• Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
-
ieri, 21:29
-
ieri, 11:36
-
ieri, 15:03
• Parchetul de pe lângă ÎCCJ s-a sesizat din oficiu în urma scandalului din Parlament
-
ieri, 19:05
• Franţa conectează un nou reactor nuclear la sistemul energetic al ţării după 25 de ani
-
ieri, 14:07
-
ieri, 22:59
• Avertizare: Carosabil umed pe drumurile din mai multe judeţe, risc de formare a poleiului
-
ieri, 13:25
-
-
ieri, 13:57
• MAE anunţă că nu există români pe lista victimelor atacului de la Magdeburg
-
ieri, 08:58
-
ieri, 08:35
• Există o rază de speranţă şi pentru 2025. Cum arată prognoza econmică pentru anul care vine
-
ieri, 15:24
• Primăria Sectorului 1 anunţă că Piaţa Matache, afectată de un incendiu, rămâne deschisă
Condiţiile principale pe care le pun organizatorii se referă la faptul că participanţii trebuie să folosească pentru studiile lor tehnica de imagistică microscopică disponibilă în momentul de faţă, iar, prin rezultatele pe care le obţin, să demonstreze că procesele neuronale de la nivelul materialului studiat nu au fost alterate.
Până acum, doar doi cercetători s-au înscris în competiţie: Shawn Mikula (Institutul pentru Cercetări Medicale din Heidelberg, Germania) şi compania americană specializată în cercetări de criobiologie, 21st Century Medicine. Mikula s-a prezentat la concurs cu o metodă de tratare chimică a creierelor şoarecilor. Pe de altă parte, americanii au venit cu o tehnică de prezervare criogenică a creierului, care constă în infuzarea unui agent chimic fixativ în celulele cerebrale, care previne formarea gheţii din timpul procesului de criogenizare. Compania speră că metoda va putea fi folosită în cazul creierelor iepurilor.
"Sunt sigur că, în viitor, transferul de informaţii de la nivelul materiei noastre cenuşii va fi disponibil pe cale virtuală. Mai mult decât atât, funcţiile organismului nostru vor putea fi transpuse în ţesuturi realizate integral din material sintetic. Acest lucru se va întâmpla de-abia după câteva sute de ani. Mai mult ca sigur că, până atunci, cei mai mulţi dintre noi nu vor mai exista", a declarat Ken Hayworth, preşedintele Brain Preservation Foundation.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe