- Home
- Life-Inedit
- PARIS, (20.12.2023, 16:35)
- Raul Peterlin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PS4: Sony a fost amendată cu 13,5 milioane de euro pentru abuz de poziţie dominantă
Autoritatea franceză pentru concurenţă a amendat cu 13,5 milioane de euro societatea Sony, pe care o acuză că a provocat în mod deliberat defecţiuni ale controlerelor neoficiale pentru PlayStation 4, scrie miercuri Le Figaro.
Urmărește
922 afișări
PS4: Sony a fost amendată cu 13,5 milioane de euro pentru abuz de poziţie dominantă
„Sony a lucrat ilegal timp de peste patru ani pentru a împiedica jucătorii să beneficieze de controlere PlayStation 4 mai accesibile oferite de furnizori terţi”, este acuzaţia adusă de autoritatea franceză pentru concurenţă (Autorité de la Concurrence) într-un comunicat de presă publicat miercuri, prin care anunţă că a aplicat o amendă de 13,5 milioane de euro societăţii-mamă japoneze Sony şi celor trei filiale din Europa şi Franţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Decizia a fost luată în urma unei sesizări din partea Subsonic, un producător francez de controlere pentru jocuri video.
Comercializate din 2019, controllerele PS4 produse de Sony sau de producătorii licenţiaţi costă între 60 şi 75 de euro.
Cele produse de terţi care nu au o licenţă plătitoare sunt mult mai ieftine.
Pentru a împiedica achiziţionarea acestor controlere neoficiale, Sony a pus în aplicare practici ilegale, potrivit Autorităţii franceze pentru concurenţă. Aceasta a provocat, încă din noiembrie 2015, disfuncţionalităţi ale controllerelor PS4 „neoficiale”, „care ar fi fost puse în aplicare pentru a combate contrafacerea şi care au avut ca efect afectarea bunei funcţionări a controllerelor de joc ale terţilor”, ducând în special la deconectarea lor regulată.
Autoritatea susţine, de asemenea, că Sony nu a dezvăluit în mod clar condiţiile necesare pentru a obţine licenţa oficială de fabricare şi vânzare a controllerelor compatibile.
Prin urmare, această politică a împiedicat companiile concurente să se alăture programului „OLP”, singura modalitate de obţinere a unei licenţe pentru producătorii terţi, care este esenţială pentru ca controllerele să funcţioneze corect cu PS4.
Această politică netransparentă a permis Sony să aplice criteriile „în mod discreţionar”.
Gigantul japonez a putut astfel să favorizeze propriile sale controlere sau pe cele ale partenerilor săi preferaţi, în detrimentul altor concurenţi şi al consumatorilor.
Acest lucru a plasat Sony într-o poziţie dominantă pe piaţa furnizării de controlere PS4.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Proces după ce un examen de admitere la facultate s-a încheiat cu 90 de secunde mai devreme
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe