Rase populare de câini de talie mică (P)

Urmărește
173 afișări
Imaginea articolului Rase populare de câini de talie mică (P)

Rase populare de câini de talie mică (P)

Câinii din rasele mici sunt cea mai frecventă opţiune în rândul persoanelor care îşi doresc un animal de companie, fiind jucăuşi, pufoşi şi inteligenţi, dar mai ales datorită dimensiunii lor. Potriviţi pentru viaţa de apartament, micuţii patrupezi vă vor însenina zilele cu felul lor de a fi.

Asemenea oricărui animal de companie, câinii din rasele mici vin la pachet cu o serie de nevoi, ce diferă de la un câine la altul, în funcţie de rasă şi vârstă. Este important să le oferi atenţia de care au nevoie, hrana adecvată şi multă dragoste pentru a menţine bunăstarea câinelui tău la cote înalte. Iată câteva dintre cele mai apreciate rase de câini mici.

Pomeranian

Cu trăsături similare vulpilor şi un simt al proprietăţii dezvoltat, câinii din rasa Pomeranian sunt inteligenţi, jucăuşi, dar şi buni câini de pază, în ciuda mărimii lor. Cu o greutate medie de cca. 3.5kg şi o înălţime de puţin peste 30 cm, aceştia au o speranţă de viaţă medie de 16 ani.

Îndrăzneţi şi neînfricaţi, pomeranienii au o curiozitate permanentă, dar şi o tendinţă de a lătra excesiv. Aceştia nu au nevoie de activităţi fizice intense şi sunt mereu bucuroşi să fie în preajma proprietarilor lor, mereu pregătiţi de interacţiunea cu aceştia.

Descendenţi ai rasei German Spitz şi cu un istoric de peste trei secole, câinii din această rasă sunt succesorii câinilor de sanie de la Cercul Arctic. Pe vremuri, aceştia erau mai mari ca talie, însă dimensiunea lor a fost redusă prin procesul de reproducere selectivă. De-a lungul anilor, popularitatea Pomeranienilor a crescut considerabil, în special după asocierea lor cu membrii ai casei regale a Marii Britanii. Regina Charlotte, regina consoartă a regelui George al III-lea al Marii Britanii, a fost prima persoană cu sânge albastru care a deţinut nu una, ci două exemplare de pomeranieni.

Curajoşi şi inteligenţi, rasa de câini Pomeranian este o alegere ideală pentru persoanele care îşi doresc un câine de talie mică pe care să îl introducă în familia lor.

Shih Tzu

Cu o postură mândră, o blană bogată şi un nivel de ataşament ridicat, câinii din rasa Shih Tzu sunt ideali, dacă iţi doreşti un câine de talie mică. Cu o greutate de maxim 8 kg şi o înălţime de până la cca. 26 cm, această rasă de câini poate ajunge şi la vârsta de 20 ani. 

Cu o lungă istorie în spate, câinii din această rasă au trăit timp de secole doar în palatul imperial al împăraţilor chinezi. În mandarină, numele acestei rase de talie mică se traduce ca “leu mic”. Au un temperament loial şi sunt foarte afectuoşi, dar mai ales, sunt renumiţi pentru blana lor lungă şi deasă. Având în vedere acest aspect, aceştia necesită o toaletare solicitantă şi periodică, însă timpul acesta este compensat de faptul că nevoia lor de mişcare fizică este minimală.

Şi câinii din rasa Shih Tzu sunt asociaţi cu membrii casei regale a Marii Britanii, Regina Elisabeta a 2-a având un câine din această rasă.

Acestea sunt doar două dintre rasele de câini mici dintre care să alegi, dacă iţi doreşti un câine de apartament. Gândeşte-te ce fel de câine iţi doreşti, descoperă ce tip de rasă ţi se potriveşte şi documentează-te temeinic despre ce presupune rasa de câine aleasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici