REPORTAJ: Garden Party la Cotroceni de Ziua Copilului cu muzică, baloane, fotografii şi autografe - FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis a fost, luni, gazdă pentru sute de copii, care şi-au sărbătorit ziua în grădina Palatului Cotroceni cu muzică, baloane, fotografii şi selfie-uri cu şeful statului, acesta dând numeroase autografe, fie pe cartea sa "Primul Pas", fie pe simple foi de hârtie.

Urmărește
646 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Garden Party la Cotroceni de Ziua Copilului cu muzică, baloane, fotografii şi autografe - FOTO

REPORTAJ: Garden Party la Cotroceni de Ziua Copilului cu muzică, baloane, fotografii şi autografe (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Bine aţi venit la Cotroceni! Sunt impresionat! Faptul că aţi venit într-un număr aşa de mare şi sunteţi aşa de bucuroşi şi entuziaşti arată că, într-adevăr, astăzi este Ziua Copiilor. Bine aţi venit! Este pentru prima oară când invit atâţia copii şi părinţi în această frumoasă Sală a Unirii din Cotroceni. Este o ocazie foarte frumoasă şi arată că, oricât de solemnă ar fi o sală, dacă este plină de copii radiază de bucurie", i-a întâmpinat, luni, preşedintele Klaus Iohannis pe sutele de copii veniţi să-şi sărbătorească ziua la Palatul Cotroceni.

Primirea a avut loc în Sala Unirii, unde doi copii nerăbdători s-au dus lângă preşedinte în timp ce acesta îşi ţinea scurtul discurs.

"Vai, ce frumoasă eşti! Tu eşti zâna României, te rog frumos să stai cu mine. S-o aplaudăm pe zâna României", a spus Iohannis, în momentul în care o fetiţă cu o rochie vaporoasă şi aripioare a venit lângă el şi i-a oferit un cadou.

"Aţi venit să sărbătorim împreună şi nu o să ţin un discurs foarte lung. Dar ceva trebuie să mai spun: de Ziua copiilor «La mulţi ani» copiilor şi tuturor adulţilor care, undeva, într-un colţ al sufletului şi-au păstrat fiinţa de copil. La mulţi ani, tuturor!", a mai spus Iohannis.

La rândul său, Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al "Salvaţi Copiii", a declarat că peste un milion de copii au beneficiat de programele desfăşurate, în cei 25 de ani de activitate, de către organizaţie. "Pentru «Salvaţi Copiii» este un an special, un an în care aniversăm 25 de ani de activitate în România şi sărbătorim alături de voi, aceşti copii minunaţi care sunteţi. (...) Domnule preşedinte, misiunea noastră este aceeaşi de 25 de ani: încercăm să lucrăm pentru ca toţi copiii să aibă şanse egale, indiferent de mediu din care provin şi în aceşti 25 de ani, peste 1.150.000 de copii au fost cuprinşi în campaniile şi programele noastre educaţionale, de protecţie socială şi asistenţă socio-medicală. (...) Tot ce am făcut până acum, vom continua pentru că sunt multe provocări care stau în faţa noastră şi anume: acces la educaţie de calitate pentru copii, protecţia copiilor cu părinţii plecaţi în străinătate, migraţia tinerilor", a afirmat Alexandrescu.

Laura Armeanu (18 ani) şi Andrei Cioacă (12 ani), participanţi la Forumul Naţional al Copiilor şi Tinerilor ce are loc zilele acestea la Bucureşti, au luat şi ei cuvântul, pentru a exprima nevoile copiilor cu dizabilităţi şi necesitatea îmbunătăţirii sistemului de educaţie.

"Aşa cum aţi văzut, sunt unul dintre mulţii copii cu dizabilităţi, dar din fericire am avut parte de susţinere. Cred că noi suntem viitorul şi că, deşi avem mici probleme, putem să fim utili societăţii. Avem însă nevoie de sprijin din partea tuturor. (...) Este foarte important, dincolo de curriculum, de profesori pregătiţi, avem nevoie de infrastructură pentru că nouă ne este puţin mai dificil să intrăm în instituţiile publice şi să ne desfăşurăm activitatea. Avem nevoie de rampe, poate de lifturi, de mijloace de transport adaptate nevoilor noastre", a declarat Laura Armeanu.

"Legat de soluţiile pentru o educaţie de calitate, cel mai important factor ar fi informarea şi implicarea autorităţilor deoarece noi, toţi membrii de la 'Salvaţi Copiii' ne întâlnim, tragem nişte concluzii, însă avem nevoie şi de ajutorul altor persoane. De îndată ce avem informare şi implicare, putem să creştem bugetul acordat Educaţiei. Mă gândesc că următoarea întrebare ar fi: Ce facem cu acest buget? Noi am vrea să dotăm şcolile cu aparatură modernă, însă aici intervine o problemă - sunt mulţi profesori care nu sunt pregătiţi să folosească aceste materiale. De aceea consider eu că avem nevoie de personal calificat. În materiile şcolare, lucrurile sunt puţin înflorite în sensul că se dau şi alte lucruri în afara celor pe care ar trebui noi să le ştim ca să ne descurcăm în viaţa de zi cu zi. Fiecare materie ar trebui gândită ca să ne fie mai uşor să învăţăm", a susţinut Andrei Cioacă.

Cu acest prilej, Romfilatelia a lansat o colecţie de plicuri de corespondenţă cu timbru imprimat, folosind desene ale copiilor de la Cercul de pictură Culoare şi Vis, din comuna Corbeni, judeţul Argeş.

După discursuri, preşedintele Klaus Iohannis a fost asaltat de copii pentru a face fotografii şi selfie-uri. Iohannis a primit mai multe cadouri, printre care două desene şi un tablou cu mesaje.

Laura Armeanu i-a oferit preşedintelui o carte scrisă de tatăl său care este profesor de fizică.

Petrecerea a continuat în grădina Palatului Cotroceni, unde Klaus Iohannis şi copiii au urmărit câteva demonstranţii de îndemânare cu armamentul din dotare ale membrilor Regimentului Gărzii de Onoare şi Protocol "Mihai Viteazul".

Şeful statului a petrecut aproximativ o oră printre copii şi părinţi, care i-au cerut autografe, fie pe simple foi de hârtie, fie pe ultimul său volum "Primul Pas". A urmat o nouă "sesiune" de fotografii şi selfie-uri.

În sunetele fanfarei militare, copiii s-au jucat, au mâncat dulciuri şi au primit cadouri şi baloane.

La evenimentul găzduit la Palatul Cotroceni au participat câteva sute de copii din programele educaţionale ale organizaţiei "Salvaţi Copiii", din şcolile partenere organizaţiei, copii participanţi la Forumul Naţional al Copiilor şi Tinerilor şi copii ai angajaţilor Administraţiei Prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici