- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (01.08.2014, 10:15)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REPORTAJ: The Cat Empire a spart barierele muzicale şi lingvistice, într-un show energic, la Bucureşti - FOTO
Trupa The Cat Empire este recunoscută pentru atitudinea militantă faţă de spargerea barierelor muzicale, geografice şi lingvistice, iar show-ul susţinut la Bucureşti a prezentat fanilor o formaţie care poate face ca mii de oameni să se distreze şi să se încarce cu energie pe ritmurile muzicii sale.
Urmărește
231 afișări
REPORTAJ: The Cat Empire a spart barierele muzicale şi lingvistice, într-un show energic, la Bucureşti (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Fanii adunaţi, joi seară, la Arenele Romane din Capitală au avut parte de două ore de muzică bună oferite de trupa australiană The Cat Empire, care i-a încărcat cu energie şi le-a adus zâmbetele pe chipuri.
Membrii grupului The Cat Empire au concertat pentru prima dată la Bucureşti şi au fost încântaţi de modul în care au fost primiţi, pentru că publicul, strâns în număr mare la Arenele Romane, le-a demonstrat că au fani adevăraţi în România, care le apreciază muzica şi sunt dornici să îi asculte într-un concert live.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Wizz Air, rută nouă spre Chişinău şi mai multe zboruri din România
-
Cu o pizza pe masă, Nicuşor Dan le arată bucureştenilor unde se duc banii oraşului
-
Canada, bogată în zăcăminte de uraniu, ar putea deveni o „superputere” nucleară
Astfel, după ce mai multe formaţii autohtone, precum Blazing Vibez Soundsystem, Basska şi Subcarpaţi, au pregătit atmosfera pentru concertul mult aşteptat, la 22.30, pe scenă a urcat formaţia The Cat Empire. Membrii trupei au început concertul de la Bucureşti cu piesa "Still Young", fiind primiţi cu aplauze de fanii adunaţi la Arenele Romane.
"Mulţumim că aţi venit să ne vedeţi", au spus australienii şi au continuat să le ofere spectatorilor un spectacol complex, în care partea instrumentală a fost apreciată de fani, care şi-au arătat entuziasmul pentru muzica acestei formaţii şi au dansat, au cântat şi au "furat" din energia cântăreţilor.
Au urmat piese precum "Prophets in the Sky", "How to Explain?", "Till The Ocean Takes Us All", "Sly" şi "Like A Drum", de care publicul român s-a bucurat intens, dansând pe ritmurile muzicii formaţiei australiene, un melanj ingenios de jazz, funk şi rock, cu puternice influenţe latino, reggae, ska şi dub.
"Steal The Light", "The Lost Song" - poate cea mai apreciată piesă a serii -, "Two Shoes", "Brighter than Gold" şi "The Wine Song" au completat programul muzical pe care trupa The Cat Empire l-a pregătit pentru spectacolul de la Bucureşti.
De asemenea, un alt moment de excepţie al serii a fost solo-ul de pian al lui Ollie McGill.
"Mulţumim foarte mult că aţi venit aici în această seară. Este un spaţiu foarte frumos. Suntem pentru prima dată în Bucureşti şi suntem foarte fericiţi. Mulţumesc. Aşteptăm să ne vedem la următorul show", a fost mesajul trupei, înainte de a cânta ultima piesă din program, "The Chariot".
Un "Mulţumesc!", aproape perfect pronunţat, a fost rostit de câteva ori în timpul concertului de unul dintre soliştii trupei, iar ropote de aplauze s-au auzit după fiecare piesă cântată de membrii formaţiei, motiv pentru care fanii au cerut ca aceştia să se întoarcă pe scenă, pentru un bis, ceea ce au şi făcut.
"A fost un public care va fi greu de uitat. Mulţumim foarte mult", le-a transmis unul dintre soliştii trupei fanilor din România.
Era trecut de miezul nopţii când fanii din România şi-au luat la revedere de la formaţia The Cat Empire, cu speranţa că o vor revedea curând.
Trupa The Cat Empire a fost înfiinţată în Australia, în anul 1999, fiind formată în prezent din Ollie McGill (clape şi backing vocals), Ryan Monro (bas şi backing vocals), Felix Riebl (percuţie şi vocal), Harry James Angus (trompetă şi vocal), Will Hull-Brown (tobe) şi Jamshid "Jumps" Khadiwhala (turntables, percuţie). Trupa este recunoscută pentru atitudinea militantă faţă de spargerea barierelor muzicale, geografice şi lingvistice. De altfel, temele preferate sunt respingerea materialismului şi consumerismului, intoleranţei şi a războiului şi, totodată, promovarea diversităţii culturale şi a unei vieţi simple, lipsite de griji.
După o serie de apariţii la festivaluri celebre, cum ar fi cele de la Melbourne şi Edinburgh, australienii au debutat, în 2001, cu albumul "The Cat Empire". Cel de-al doilea material discografic, "Two Shoes" (2005), a intrat direct pe prima poziţie în clasamentele muzicale, revista Allmusic descriindu-l ca fiind un mix "nemaipomenit şi isteţ" între alt-rock, hip-hop, reggae, ska şi latin jazz. La sfârşitul anului 2005, "Two Shoes" a obţinut primul disc de platină, în timp ce "The Cat Empire" avea deja două.
În următorii ani, trupa a lansat alte două materiale discografice, "Cities: The Cat Empire Project" (2006) şi "So Many Nights" (2007), trecându-şi, totodată, în palmares premiul pentru cel mai bun album (ARIA Music Awards), un turneu mondial ce a cuprins Asia, America şi Europa, precum şi o apariţie la celebrul festival Glastonbury.
Albumul "Cinema" a fost lansat în iunie 2010 şi a marcat o nouă etapă în evoluţia trupei. Dacă, până la acel moment, The Cat Empire a experimentat diferite stiluri, de la reggae la salsa, de la jazz la hip-hop, "Cinema" a adus trupei o nouă voce, unică şi personală, oferită de suma tuturor experienţelor şi experimentelor muzicale de până la acel moment. "Steal The Light", cel mai recent album al australienilor, a fost lansat în anul 2013.
Celebri pentru show-urile lor energice, în care improvizaţia este prezentă, australienii de la The Cat Empire au la activ peste 800 de concerte şi apariţii în line up-urile unor festivaluri precum Summersonic (Japonia), Rock am Ring (Germania), V Festival (UK), Bonnaroo (US) şi Montreal Jazz Festival.
Concertul susţinut de trupa The Cat Empire la Bucureşti a fost organizat de Emagic.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe