- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (14.11.2014, 11:34)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REPORTAJ: Un party pop, cu muzică "oldies, but goldies", cu Boney M. şi Lou Bega, la Sala Polivalentă
Bucureştenii au avut parte, joi seară, de un party pop de trei ore cu muzică "oldies, but goldies", pe scena Sălii Polivalente din Capitală urcând artiştii Johnny Logan, Paul Young, Gazebo şi vedetele serii, formaţia Boney M şi Lou Bega.
Urmărește
496 afișări
REPORTAJ: Un party pop, cu muzică "oldies, but goldies", cu Boney M. şi Lou Bega, la Sala Polivalentă
"The Best Pop Music in The World" a reprezentat un proiect în premieră în România şi a avut ca protagonişti nume cunoscute din industria muzicală internaţională, evenimentul fiind organizat de Music Management Event.
Seara a început liniştit la ora 19.30 cu celebra melodie "Caruso", a lui Luciano Pavarotti, interpretată de trupa Hit Italy Band. Formaţia, care şi-a început cariera la Festivalul de la Sanremo, a continuat cu "Susanna", a celor de la Art Company, şi "Gelato Al Cioccolato", a italianului Pupo.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
De la primele versuri, publicul prezent la Sala Polivalentă a început să se destindă, multe persoane ridicându-se de pe scaune şi dansând. Norocoşi au fost spectatorii care au avut locuri în partea din faţa scenei, aceştia având destul de mult spaţiu pentru a dansa. Seara a continuat cu hituri italiene precum "Sarà perché ti amo" şi "Come Vorrei", melodii ce le aparţin celor de la Ricchi e Poveri, şi cu "Nostalgia canaglia" şi "Mama Maria", două dintre piesele de succes ale italienilor Al Bano şi Romina Power.
Introducerea în "party-ul oldies, but goldies" a fost completată de hitul internaţional ce îi aparţine lui Toto Cutugno, "L'Italiano (Lasciatemi Cantare)", care, în interpretarea celor de la Hit Italy Band, le-a trezit pofta spectatorilor să fredoneze şi să îşi etaleze talentul de dansatori. Oamenii şi-au lăsat hainele şi genţile pe jos şi au început să aplaude formaţia italiană.
După interpretarea celebrelor melodii italiene, pe scenă şi-a făcut apariţia vedeta televiziunii Rai 1 Franco Dolce, alături de Florina Ghenescu, una dintre vedetele TVR. "Bună seară, România! Bună seară, Bucureşti", a spus acesta în limba română. "Sunt foarte încântat să mă aflu aici", a mai spus Dolce.
Primul dintre numele mari ale serii care a păşit pe scenă a fost artistul irlandez care a câştigat de trei ori trofeul Eurovision, Johnny Logan. Îmbrăcat în negru, cu o geacă de piele cu mâneci strălucitoare, Logan şi-a început concertul cu o melodie din 1980 "What's another year" şi a continuat cu "Hold me now". "Următoarea melodie este un pic Linkin Park", a spus Johnny Logan, care a cântat "Prayin'". "Vin dintr-o ţară mică numită Irlanda, dar avem formaţii ca U2 (...), dar una dintre cele mai populare melodii din ultimii 50 de ani a fost scrisă de un american din New Orleans, Steve Earle, şi a fost un hit. Dacă vreţi să dansaţi, vă rog să o faceţi. Dacă vreţi să aplaudaţi, vă rog să o faceţi. Dacă vreţi să vă scoateţi hainele şi să alergaţi prin Bucureşti, e un pic cam rece, dar de ce nu?", a spus acesta. "Party-ul" a fost astfel completat de Johnny Logan cu melodia "Galway Girl" şi cu câteva versuri ale piesei lui Janis Joplin, "Mercedes Benz", dar şi cu melodia "Piece of my heart", tot a artistei rock americane.
După ce a povestit că mereu şi-a dorit să fie cântăreţ şi că uneori când deschide frigiderul şi se aprinde lumina rămâne şi cântă preţ de 20 de minute, Johnny Logan a mai interpretat două melodii - o versiune mai ritmată a piesei "Hold me now" şi "You Raise me up", a celor de la Secret Garden şi Brian Kennedy, după care a părăsit scena în aplauzele puternice ale publicului.
În călătoria printre hiturile pop, publicul l-a putut admira şi pe Gazebo, care le-a mărturisit celor doi amfitrioni în backstage că a cântat pentru prima dată la vârsta de 10 ani pentru că era îndrăgostit de colega lui de clasă şi a vrut să o impresioneze. Paul Mazzolini, cunoscut sub numele de Gazebo, le-a adus românilor melodii precum "Telephone mama", "Lunatic", "Queen of Burlesque" şi apoi primul său single,"Masterpiece".
"Cânt în engleză, dar sunt italian. Sunt mulţi români în Roma", a spus Gazebo, continuând cu "Dolce Vita" şi cu cea mai cunoscută piesa a sa, "I like Chopin", lansată în 1983, având linia melodică inspirată din compoziţiile lui Frédéric Chopin.
De la ora 21.00, scena i-a aparţinut lui Paul Young, care a deschis concertul său cu "Love of the Common People", urmată de "Wherever I Lay My Hat (That's My Home)", primul său hit. Atmosfera de la Sala Polivalentă a devenit rapid romantică datorită melodiei "Senza Una Donna", când mai multe cupluri s-au îmbrăţişat şi au realizat câţiva paşi de blues, ritmul schimbându-se rapid cu "I'm gonna tear your playhouse down". "Come back and stay" şi "Everytime you go away" au încheiat reprezentaţia artistului de la Sala Polivalentă de joi seară. "Rămas bun", a spus acesta în limba română, la ieşirea de pe scenă.
La 21.40, Sala Polivalentă a devenit un adevărat ring de dans, formaţia Boney M. începând, după o scurtă "a capella", cu una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei, "Sunny". Îmbrăcată în negru, cu o jachetă neagră lungă din paiete, solista Liz Mitchell i-a îndemnat pe fani să danseze. Din playlistul grupului nu au lipsit "Daddy cool", Ma Baker" şi "The rivers of Babylon". S-a dansat fox disco, s-au făcut acrobaţii pe scenă şi s-a aplaudat pe melodii precum "Hooray, Hooray! It's a holiday!".
"Pentru că nu putem sta foarte mult cu voi, o să cântam imediat «Rasputin». (...) Vă iubesc", publicul putând asculta "Brown Girl in the ring" şi "Rasputin". Boney M. a cântat şi melodia "Let it be", a celor de la The Beatles, "Bahama Mama", pe cele două melodii formaţia luându-şi "La revedere" de la publicul bucureştean.
Însoţit de trei dansatoare, cântăreţul latino-pop Lou Bega, îmbrăcat cu un sacou albastru metalizat, pălărie şi pantaloni albi, a intrat pe scena Sălii Polivalente pe melodia care l-a făcut cunoscut în întreaga lume, "Mambo No.5", din anul 1999.
După ce a cântat "I'm just a gigolo", a lui Louis Prima, pentru a cărui interpretare a primit aplauze puternice din partea spectatorilor, imaginea scenei a rămas la fel de plină de culoare, zâmbete şi coregrafie, în schimb, imaginea sălii s-a schimbat total, multe persoane începând să plece, din cauza orei târzii.
Cântăreţul latino-pop a mai cântat "Sweet like Cola" şi "Give it up", ritmurile "Mambo No.5" răsunând încă o dată la Sala Polivalentă. Concertul "The Best Pop In the World" s-a încheiat cu melodia "Volare", a lui Domenico Modugno.
Cunoscut ca unul dintre cei mai mari cântăreţi ai anilor '80, Paul Young a revenit în România la 20 de ani după participarea în recital la Festivalul "Cerbul de Aur". Având în palmares 15 albume (dintre care nouă s-au clasat pe locul 1 în topuri), 13 compilaţii muzicale şi 36 de single-uri, dar şi numeroase colaborări cu artişti reprezentativi ai industriei muzicale, Paul Young este declarat cel mai bun cântăreţ de blue-eyed soul/ pop din Marea Britanie. A cântat în trupe precum Kat Kool & The Kool Kats, Streetband, the Q-Tips (cu care are un turneu ce cuprinde 700 de spectacole pe întreg teritoriul Marii Britanii, concurând cu artişti consacraţi precum Bob Marley, The Average White Band, J. Geils Band şi Who), Royal Family şi Los Pocaminos, cu care concertează şi în prezent.
Lou Bega este un cântăreţ latino-pop cunoscut datorită piesei sale "Mambo No.5", din anul 1999, care a ajuns pe primele locuri în topurile din întreaga lume. Acesta a primit la German Music Award premiul Echo la două categorii şi a fost nominalizat la alte cinci. A fost nominalizat la Grammy, la Festivalul de la Cannes, a primit World Music Award şi a câştigat numeroase alte premii reprezentative în toată lumea, în ţări, precum SUA, Italia, Austria, Germania. Din 1999 până în prezent, Lou Bega a mers în turnee alături de trupa sa de dansatoare exotice - incluzând un turneu în 22 de state din SUA cu Cher -, şi a susţinut show-uri în America de Sud, India, Las Vegas, Tokio, Moscova, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite şi Europa. Lou Bega a cântat pentru companii internaţionale, prinţi şi case regale. De asemenea, a reuşit să-şi creeze propriul stil muzical, contopind elemente ale anilor '40 şi '50 cu tendinţele şi sunetele de actualitate.
Boney M. a fost unul dintre puţinele grupuri occidentale din perioada anilor '70 - '80 care au devenit populare în regiuni precum Africa, ţările arabe, Iran, Asia şi Europa. Sound-ul muzicii lor - un amestec de reggae, disco, funk, gospel, soul şi rock - a cucerit topurile muzicale din întreaga lume. Grupul Boney M. a câştigat 18 discuri de platină, 15 de aur, a produs un număr semnificativ de single-uri şi a vândut cel puţin 200 de milioane de unităţi în întreaga lume şi chiar şi 30 de ani mai târziu continuă să se vândă într-un număr impresionant.
Johnny Logan este un cântăreţ şi compozitor irlandez care a câştigat concursul muzical Eurovision în 1980 şi în 1987. Piesa "Hold me now" l-a transformat într-o legendă, hitul fiind vândut în lumea întreagă în peste 6 milioane de exemplare. În 1992, Johnny Logan a câştigat pentru a treia oară Eurovisionul, de acestă dată în calitate de compozitor al piesei "Why me", interpretată de Linda Martin. Johnny Logan a câştigat discuri de platină şi de aur şi a cântat alături de nume reprezentative din industria muzicală internaţională, precum Montserat Caballe, Helen Shapiro, Royal Philharmonic Orchestra etc. De asemenea, a cântat pentru papa Ioan Paul al II-lea, regina Elizabeth şi prinţul Phillip.
Paul Mazzolini, cunoscut sub numele de Gazebo, este un muzician italian emblematic pentru anii '80. În 1983, Gazebo a lansat cel mai cunoscut cântec al său, "I like Chopin", cea a fost vândut în întreaga lume în număr de 10 milioane de exemplare şi a ajuns pe locul 1 în topurile italiene, precum şi în Germania, Franţa, Elveţia, Austria, Danemarca, Finlanda, Spaina, Belgia, Canada, Japonia, Portugalia, Hong Kong, Coreea, Singapore, Turcia , Marea Britanie şi alte zeci de ţări. Cel de-al doilea album, lansat în 1984, cu un stil total diferit de cel al primului album, devine bestseller în cele mai multe din ţările în care a fost lansat, după care au urmat alte nouă albume care s-au bucurat de acelaşi real succes. Artistul a oferit publicului 21 de hituri, a colaborat cu nume mari ale scenei muzicale internaţionale şi a câştigat numeroase premii şi distincţii, precum La Vela d'Oro pentru cel mai bine vândut artist italian. În prezent este producător muzical, compozitor, scriitor, dar continuă şi să susţină concerte şi să meargă în turnee în întreaga lume.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate