Reportajul "Există viaţă după moarte", duminică la "România, te iubesc! "

Corespondentul Ştirilor Pro TV Adriana Stere va prezenta un reportaj emoţionant în ediţia de duminică a emisiunii "România, te iubesc!", prin care doreşte să convingă cât mai mulţi semeni de faptul că "Există viaţă după moarte", informează Pro TV.

Urmărește
564 afișări
Imaginea articolului Reportajul "Există viaţă după moarte", duminică la "România, te iubesc! "

Reportajul "Există viaţă după moarte", duminică, la "România, te iubesc! " (Imagine: www.protv.ro)

"Principalul motiv pentru care ajungi la transplant este soarta. Şi totul începe discret: unii au o durere în piept, alţii slăbesc, alţii obosesc fără motiv", spune corespondentul Ştirilor Pro TV Adriana Stere, cea care va prezenta un reportaj emoţionant în cadrul ediţiei de duminică a emisiunii "România, te iubesc!", difuzată de la ora 18.00, prin care doreşte să convingă cât mai mulţi semeni de faptul că "Există viaţă după moarte".

Cel puţin 6.000 de români pendulează între viaţă şi moarte, prinşi între dragostea pentru apropiaţii lor şi analizele ce le ies din din ce în ce mai prost. În spatele acestor numere se află oameni de care depind familii întregi, cu care se joacă în egală măsură hazardul şi un sistem medical, pentru că nu sunt o prioritate. Nu mai puţin de 5.000 de bolnavi care fac dializă au nevoie de un rinichi, alţi 500 de un ficat sănătos, iar 200, de o inimă nouă. Pentru aceşti oameni aflaţi la grea încercare familia nu reprezintă o şansă, pentru că mai puţin de un sfert dintre bolnavi găsesc pe cineva compatibil printre rude. Restul pornesc pe un drum în care sunt măcinaţi fizic şi psihic şi intră pe lista de aşteptare pentru un organ de la un donator decedat.

"Transplantul făcut cu organe de la un om aflat în moarte cerebrală este, în prezent, singurul procedeu medical care reuneşte în sala de operaţie miracolul şi medicina. E încă greu de înţeles cum poţi lua parţi dintr-un trup mort, să le pui într-unul muribund, iar acesta să prindă fior proaspăt de viaţă", declară cu emoţie Adriana.

Ceea ce poate nu ştiu cei aflaţi în faţa deciziei de a dona organele cuiva drag este că nu există niciun fel de piedică pentru consimţământ: nici de ordin religios, nici moral, nici legal. "Iubirea faţă de cel răpit prematur îi face pe cei îndureraţi să nu accepte argumentele logicii", spune Adriana, însă "în cazul pacienţilor pentru care chiar nu se mai poate face ceva, nu câştigi nimic aşteptând până când ultimul aparat este scos din priză. Prin transplant, un om drag rămâne, cumva, printre noi, iar un necunoscut, poate doi, poate patru se înclină cu recunoştinţă unei familii care a înţeles mesajul: Există viaţă după moarte", continua corespondentul Ştirilor Pro TV.

Ediţia de duminică a emisiunii "România, te iubesc!" va prezenta telespectatorilor Pro TV un reportaj pe cord deschis şi va arăta încă o dată că, în România, cel mai complicat transplant a fost care a înlocuit prejudecăţile cu omenia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici