- Home
- Life-Inedit
- (30.03.2020, 15:44)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reţete de pâine fără drojdie - iată 3 reţete uşoare, rapide pe care le poţi face acasă
- În contextul limitării drumurilor pentru a face cumpărăturile zilnice sau a izolării la domiciliu datorită măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului multe persoane optează pentru varianta de a prepara pâine acasă.
- Cumpărăturile masive realizate de populaţie în ultimele săptămâni au dus la dispariţia din magazine a drojdiei necesare realizării pâinii.
- Chefi renumiţi şi vloggeri cunoscuţi au publicat şi explicat cum poţi prepara pâine fără a folosi tradiţionala drojdie.
Urmărește
10304 afișări
Reţete de pâine fără drojdie
Poţi prepara pâine acasă şi fără tradiţionala drojdie, utilizând ca înlocuitori bicarbonatul de sodiu sau praful de copt, ambele folosite de obicei la prăjituri.
Îţi prezentăm în continuare 3 reţete uşoare pe care chiar şi un începător le poate realiza.
Reţeta lui Paul Hollywood pentru pâine realizată cu bicarbonat de sodiu
Paul Hollywood este un celebru bucătar englez, specializat în particular pe domeniul produselor realizate prin coacere, autor a unor cărţi cu reţete foarte populare şi prezentator de televiziune pentru emisiuni de gătit.
Timp de preparare: maxim 30 de minute; Timp de gătit: între 10 şi 30 minute
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Secțiile de votare s-au deschis în toată țara. Până la ora 10:00, prezența la vot este de 7,20%. 1,2 milioane de români au votat
-
Referendum local în Capitală. Prezenţa la vot în rândul bucureştenilor
-
Ion Cristoiu: A doua viaţă a lui Agamiţă Dandanache
-
Războiul din Ucraina, ziua 1005. Rachetele nord-coreene utilizate de Rusia conţin componente fabricate în SUA şi Europa – CNN / Mediazona confirmă identităţile a aproape 80.000 de soldaţi ruşi ucişi în Ucraina
Ingrediente:
- 250g fâinâ integrală
- 250g făină alba simplă
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu (5g)
- 1 linguriţă sare
- 420 ml lapte bătut
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200 grd. C.
Într-un bol mare, amestecă împreună cele două tipuri de făină, bicarbonatul şi sarea.
Adăugă laptele bătut şi amestecă până se formează un aluat lipicios.
Presară puţină făină pe un blat sau pe suprafaţa de lucru pe care o foloseşti şi pune aluatul pe ea. Pliază aluatul de câteva ori pentru a omogeniza mai bine amestecul, nu îl frământa în adevăratul sens al cuvântului. Modelează aluatul într-o formă de bilă, aplatizează-l uşor cu mâna. Taie-l apoi cu un cuţit împărţindu-l în sferturi. Presară puţină făină deasupra.
Aşează aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace-l timp de 30 de minute la 200 grd C până ce pâinea devine maroniu-aurie.
Îl poţi vedea pe Paul Hollywood cum realizează această reţetă în acest video:
Chifle rapide din aluat fără drojdie
Este o reţetă pentru chifle care nu necesită drojdie, deci sunt mai uşor şi mai rapid de făcut. Praful de copt este înlocuitorul drojdiei din aluat, deci nu are nevoie nici de timp pentru creşterea aluatului.
Unul dintre secretele acestor chifle rapide este că nu foloseşti apă în aluat. Iaurtul şi uleiul de măsline sunt singurele ingrediente umede din aluat şi fac chiflele moi.
Ingrediente pentru 4 chifle:
- 400 g făină
- 6 g praf de copt
- 260 g iaurt normal, simplu
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriţă sare
- seminţe de susan sau de floarea soarelui şi in, după preferinţa fiecăruia (pentru ornat)
- 2 linguri de lapte pentru ungere sau un gălbenuş de ou
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180 ° C şi pregăteşte o tavă acoperită cu o hârtie de copt pentru coacerea chiflelor.
Într-un bol amestecă făina cu praful de copt şi sarea. În centru fă o adâncitură şi adaugă iaurtul şi uleiul de măsline apoi amestecă totul. Frământă uşor aluatul astfel obţinut până devine elastic şi îl poţi aranja sub forma unei bile. Turteşte puţin bila de aluat şi taie-o în 4 sferturi din care apoi formezi chiflele.
Pune chiflele pe tava pregătită pentru coacere. Unge-le cu puţin lapte sau cu gălbenuşul de ou bătut şi presară deasupra seminţele pe care le preferi.
Coace-le timp de 30 minute la 180 ° C.
Reţeta de chifle prezentată în canalul de Youtube “Secrets In The Oven”.
Pâine tradiţională irlandeză cu bicarbonat de sodiu
Ingrediente:
- 265g făină integrală
- 265g făină albă
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă rasă de bicarbonat de sodiu
- 30 g unt rece
- 1 ou
- 400 ml lapte bătut (*vezi la final cum îl poţi obţine rapid din laptele normal)
Mod de preparare:
Amestecă toată făina cu sarea şi bicarbonatul de sodiu într-un bol mare. Adaugă untul şi amestecă-l cu făina folosindu-ţi vârful degetelor până seamănă cu firimiturile de pâine.
Într-un castron separat, bate oul şi amestecă-l cu laptele bătut.
Fă o groapă în centrul ingredientelor uscate şi toarnă deodată 3/4 din amestecul lichid, în amestecul de făină. Amestecă cu mâinile pentru a obţine un aluat moale. Aluatul trebuie să fie destul de moale, dar nu prea lipicios. Vei ştii astfel dacă mai este nevoie să adaugi restul de 1/4 de lichid sau nu. (Deoarece diferite tipuri de făină reacţionează diferit la lichidul adăugat).
Pe o suprafaţă dreaptă de lucru, dată în prealabil cu puţină făină, frământă uşor, aluatul pentru a-l aduce la o formă rotundă de circa 4 cm grosime.
Pune aluatul într-o tavă pe o foaie de copt dată bine cu făină.
Conform tradiţiei irlandeze pâinea se binecuvântează făcând (cu cuţitul) o cruce adâncă deasupra, apoi se face câte o mică gaură în cele 4 sferturi ale pâinii pentru a elibera zânele şi a le opri să blesteme frumoasa pâine la care tocmai ai muncit.
Unge pâinea deasupra cu un pic de lapte şi presară fulgi de ovăz sau diverse seminţe.
Coace pâinea timp de 15 minute la 210 ° C, apoi coboară temperatura cuptorului la 200 ° C pentru încă 30 de minute. Scoate-o din tavă şi aşeaz-o pe un suport sau blat de lemn pentru a se răci.
* Dacă nu ai lapte bătut, iată cum îl poţi obţine: Pentru a face 240 ml de lapte bătut amesteci 240 ml de lapte obişnuit cu 2 linguri de suc de lămâie sau oţet din vin alb. Le amesteci şi le laşi să stea timp de cel puţin 30 de minute înainte de utilizare.
Câteva informaţii despre laptele bătut: acesta este esenţial în această reţetă şi nu poate fi eliminat din ea. Motivul principal este că laptele bătut reacţionează chimic cu bicarbonatul de sodiu pentru a face ca pâinea să crească, în plus adaugă o aromă minunată pâinii tale. Unii oameni se îngrijorează că gustul acrişor al acestuia s-ar transfera pâinii, dar, datorită procesului de coacere nu îl vei mai simţi deloc.
Chef Gemma Stafford este originară din Irlanda, o poţi vedea preparând această reţetă şi în video-ul din canalul ei Youtube:
FOTO: 123rf.com
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ce trebuie să știi despre alegerile prezidențiale și referendumul din 24 noiembrie? Aproape 19.000 de secții de votare vor fi deschise pe teritoriul României începând cu ora 07:00
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Alegeri Prezidențiale 2024 | Surpriza cifrelor de la ora 10:00. Așa ceva nu s-a mai întâmplat din 2019
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe