- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (19.09.2022, 12:19)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Roboţii merg la şcoală să înveţe umorul, în Japonia
- Roboţii merg la şcoală să înveţe umorul, în Japonia. Fac asta ca să interacţioneze mai bine cu oamenii şi să aibă „conversaţii mai naturale”.
- S-ar putea să dureze mai mult de 10 sau 20 de ani până când vom putea avea în sfârşit o discuţie informală cu un robot.
Urmărește
199 afișări
Roboţii merg la şcoală să înveţe umorul, în Japonia
Roboţii merg la „şcoala umorului”, pentru a învăţa cum să reacţioneze în mod adecvat la râsul uman: se întâmplă în Japonia, unde robotul Erica a fost echipat cu un sistem de inteligenţă artificială care recunoaşte râsul uman şi evaluează dacă trebuie să răspundă, poate cu un chicotit politicos sau cu un râs mai deschis, pentru a permite conversaţii mai naturale şi mai empatice.
Rezultatele primelor experimente sunt publicate în revista „Frontiers in Robotics and AI” de către cercetătorii de la Universitatea din Kyoto, notează ANSA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Sistemul de inteligenţă artificială al robotului Erica a fost antrenat pe baza a peste 80 de dialoguri între studenţi şi robot, controlat de la distanţă de actriţe amatoare.
Au fost distinse trei tipuri de râs: râsul "solo", care nu stârneşte râsul interlocutorului, râsul "social", care este făcut doar din politeţe sau jenă, şi râsul "vesel", rezultat al umorului.
Pe baza înregistrărilor audio, algoritmul a învăţat caracteristicile de bază ale râsului social, care tinde să fie mai discret, şi ale râsului vesel, cu scopul de a le reproduce în situaţii adecvate.
Simţul umorului robotului a fost apoi testat în patru dialoguri scurte cu o persoană. Videoclipurile corespunzătoare au fost supuse judecăţii a 130 de voluntari, care au apreciat comportamentul robotului Erica ca fiind mult mai natural şi mai empatic decât atunci când râdea întotdeauna ca răspuns la râsul oamenilor sau când nu râdea deloc.
Râsul este doar un element care poate face conversaţia cu oamenii mai naturală.
"De fapt, roboţii ar trebui să aibă un caracter distinctiv şi credem că pot demonstra acest lucru prin comportamentele lor în timpul conversaţiei, cum ar fi râsul, privirea, gesturile şi modul în care vorbesc", subliniază primul autor al studiului, Koji Inoue: "Nu credem că este o problemă uşoară: s-ar putea să dureze mai mult de 10 sau 20 de ani până când vom putea avea în sfârşit o discuţie informală cu un robot, aşa cum am face-o cu un prieten".
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe