- Home
- Life-Inedit
- LOCARNO, (27.07.2014, 14:38)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Roman Polanski se va întoarce în Elveţia, pentru a participa la Festivalul de film de la Locarno
Regizorul franco-polonez Roman Polanski va reveni în Elveţia pentru a lua parte la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de film de la Locarno, unde va fi invitat de onoare, au anunţat sâmbătă organizatorii evenimentului.
Urmărește
73 afișări
Roman Polanski (Imagine: Mediafax Foto / AFP)
În cadrul festivalului, Roman Polanski va primi un premiu special şi va susţine un curs de cinema pentru tinerii regizori, care va fi deschis publicului, au precizat organizatorii evenimentului, într-un comunicat, informează lepoint.fr.
"Sunt cum nu se poate mai mândru că Polanski a acceptat să participe la iniţiativele de formare ale festivalului", a declarat Carlo Chatrian, directorul artistic al evenimentului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Anchetat de poliţia americană încă din anul 1977 pentru întreţinerea de raporturi sexuale cu o minoră, Roman Polanski a fost arestat în 2009 la Zürich, unde urma să primească un premiu.
Cineastul a fost eliberat în 2010, după ce autorităţile elveţiene au decis să nu îl extrădeze în Statele Unite.
Într-un interviu difuzat sâmbătă pe postul elveţian de televiziune RTS, care transmite programe pentru audienţa francofonă, Roman Polanski a făcut referire la perioada în care s-a aflat sub arest la domiciliu în localitatea Gstaad, o cunoscută staţiune de schi din Elveţia.
"Mărturia tuturor oamenilor din jur mi-a uşurat foarte mult această perioadă, mai ales a oamenilor din Gstaad, care mi-au arătat toată simpatia lor", a declarat Polanski la RTS, adăugând că doreşte să descopere Festivalul de la Locarno, unde vor participa toţi prietenii săi regizori.
Citeşte şi:
Autobiografia femeii din scandalul Polanski, ilustrată cu portretul acesteia realizat de cineast
Citeşte şi:
Victima lui Polanski şi-a publicat memoriile, la 36 de ani după agresiunea suferită. MARTURIA Samanthei Geimer
"Mi-am spus: poate trebuie să văd Locarno, despre care am auzit vorbindu-se atâtea lucruri", a explicat regizorul, care va fi prezent la festival alături de soţia sa, actriţa franceză Emmanuelle Seigner.
Totodată, în cadrul evenimentului va fi proiectat cel mai recent film al lui Polanski, "Venus înveşmântată în blănuri/ la Vénus à la fourrure", cu Mathieu Amalric şi Emmanuelle Seigner în rolurile principale, pelicula fiind inspirată de romanul omonim al lui Leopold von Sacher-Masoch, cel care a dat numele practicii masochismului.
Festivalul de film de la Locarno, ajuns la a 67-a ediţie, va avea loc între 6 şi 16 august.
Roman Polanski s-a născut la Paris în 1933, din părinţi polonezi. S-a mutat în Polonia împreună cu familia, în 1937, în preajma izbucnirii celui de-Al Doilea Război Mondial. Părinţii săi nu au supravieţuit Holocaustului, fiind deportaţi în lagărul de concentrare de la Auschwitz. Polanski şi-a făcut studiile în Polonia, iar primul său film "Cuţitul în apă" (1962) a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. De atunci, el a mai primit cinci nominalizări la Oscar, două premii BAFTA, patru premii Cesar, un Glob de Aur şi un Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. În Marea Britanie a realizat trei filme, iar din 1968, s-a mutat în America.
Printre filmele regizate de Roman Polanski se numără "Balul vampirilor" (1967), "Un copil pentru Rosemary" (1968), "Cartierul chinezesc" (1974), "Căutare disperată" (1988), "Fecioara şi moartea" (1994) şi "Pianistul", această peliculă aducându-i lui Polanski un Oscar pentru regie, în 2003.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe