- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (13.05.2014, 16:40)
- Bogdan Stanescu
Şapte dintre cele mai periculoase drumuri din lume. Transfăgăraşanul, pe lista acestora
BBC publică un articol despre şapte dintre cele mai periculoase drumuri din lume. Transfăgăraşanul face şi el parte din această listă.
Urmărește
2119 afișări
Şapte dintre cele mai periculoase drumuri din lume. Transfăgăraşanul, pe lista acestora (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)
Drumul Naţional 5 din Madagascar
Drumul Naţional 5 din Madagascar se află între oraşele Maroantsetra şi Soanierana-Ivongo, iar pentru a-l parcurge ai nevoie deopotrivă de "un şofer şi un mecanic", susţine Anders Alm, şeful departamentului Tehnologie al WAU, o agenţie de călătorii care furnizează excursii în zonă. Dacă "te-ai plictisit de concret", adaugă acesta, drumul respectiv, cunoscut drept "cel mai prost din lume", ar fi un mod de a schimba lucrurile.
Format din nisip, roci solide şi poduri care trebuie studiate înainte de a fi trecute, drumul, care măsoară 200 de kilometri, necesită 24 de ore pentru a fi parcurs. Devine şi mai periculos în sezonul ploios (din decembrie până în martie), atunci când lipsa asfaltului sau a pavajului face ca drumul să devină în unele porţiuni de netrecut.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 17:30
• România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
-
astăzi, 17:04
• Noapte de coşmar în Ucraina: Ruşii au lansat 165 de rachete şi drone
-
astăzi, 17:01
-
astăzi, 16:06
-
astăzi, 11:36
• Tánczos Barna: România se poate baza pe o creştere economică solidă
-
astăzi, 12:57
• Bolojan, întrebat dacă va demisiona dacă Antonescu nu va câştiga preşedinţia: Va fi un decont
-
astăzi, 16:24
-
astăzi, 08:18
• Trump: Canada, Mexic şi China nu pot face nimic pentru a amâna taxele
-
astăzi, 08:09
• Un avion cu şase persoane la bord s-a prăbuşit într-un cartier din Philadelphia
-
ieri, 22:29
• Cofeina din sânge ar putea afecta grăsimea corporală şi riscul de diabet, arată un studiu
-
ieri, 21:58
-
ieri, 22:41
-
ieri, 21:21
-
-
ieri, 20:33
• Obiectele din metale preţioase expuse la Muzeul Drents, aduse înapoi în România
Trecătoarea Rohtang, India
Rohtang înseamnă "morman de cadavre", un nume dat de alunecările de teren mortale care au loc la 4.000 m altitudine în estul Himalayei. Vremea imprevizibilă este un alt factor de risc, în afara alunecărilor de teren, furtunile şi avalanşele producând şi ele victime.
Trecătoarea este deschisă între mai şi noiembrie, dar zăpada poate face ca ea să nu poată fi trecută în orice perioadă a anului.
Transfăgăraşanul
Măsurând 90 de kilometri, drumul format din curbe şi coborâri periculoase a fost desemnat de echipa Top Gear "cel mai frumos drum din lume".
Construit în scop militar în 1970, în cazul unei invazii, drumul face legătura dintre Moldoveanu şi Negoiu şi atinge altitudinea de 2.034 de metri.
"Dacă îţi place să schimbi vitezele la fiecare 3-4 secunde, e distractiv de parcurs", a susţinut Răzvan Baba. "Nimeni nu pare să respecte limita de viteză de 40 km/h, deşi este greu să mergi mult mai repede din pricina curbelor în ac de păr", a mai precizat el.
Autostrada Eyre, Australia
Carl Logan, ofiţer de poliţie din Perth, i-a avertizat pe cititori că autostrada din sudul Australiei, care măsoară 684 de mile, poate părea "simplă şi plictisitoare" la prima vedere, dar cei care o parcurg au parte de multă aventură, în special în ceea ce priveşte animalele. "Pot fi văzuţi canguri, păsări emu sau uneori cămile", a spus el. "Drumul este mai dificil din pricina riscului de a lovi animalele care apar pe carosabil, ceea ce poate avaria grav maşina", a mai precizat el.
Autostrada Prithvi, Nepal
Măsoară 174 de kilometri, de la Kathmandu la Pokhara, putând fi văzute privelişti minunate, precum vârful Annapurna, al 10-lea ca înălţime din lume.
"În afară de priveliştea minunată a munţilor Himalaya, veţi vedea şi maşini care au ajuns în râu după ce au căzut în prăpastie", a declarat Janet M Foley, care locuieşte în Las Vegas, şi care a parcurs drumul.
Autostrada Kolyma, Siberia
Localniciii cunosc autostrada drept "Trassa", adică "Traseul", deoarece este singurul drum principal din această regiune îngheţată din estul Siberiei.
Ea este denumită şi "drumul oaselor" din pricina istoriei tragice. A fost construită de sute de mii de prizonieri politici care au fost exilaţi în gulagurile din regiune în timpul regimului lui Stalin între anii 1930-1950.
Mii au fost împuşcaţi pentru că nu lucrau suficient de mult, în timp ce alţii au murit din pricina condiţiilor groaznice din gulaguri. Vremea a ucis şi ea numeroase persoane, înregistrându-se temperaturi de -70 de grade Celsius.
Tunelul Guoliang, China
Timp de decenii, satul Guoliang, care se afla în Munţii Taihang din estul Chinei, putea fi parcurs doar urcând munţii. După ce guvernul a refuzat să construiască un drum, lăsându-i pe localnici efectiv izolaţi, aceştia au decis să facă ei înşişi unul. Din 1972 până în 1977 au folosit explozibili şi lopeţi pentru a săpa 1,2 kilometri de tunel. Câţiva şi-au pierdut viaţa în timpul construirii drumului.
Periculos de construit, drumul este, de asemenea, periculos de parcurs cu maşina. "China este locul de vizitat dacă sunteţi în căutarea drumurilor extreme", susţine Lewis Shaw. "Numai nu vă uitaţi în jos", adaugă el.
Citeşte şi:
Unul dintre cele mai periculoase locuri din lume: Cum arată groapa fără fund în care se fac salturi mortale - FOTO, VIDEO
Citeşte şi:
Care sunt cele mai periculoase poduri din lume
Citeşte şi:
Cele mai periculoase aeroporturi din lume
Citeşte şi:
CELE MAI FRUMOASE trepte din lume: 17 scări care au devenit adevărate opere de artă - GALERIE FOTO
Citeşte şi:
Privelişti înfricoşătoare şi impresionante. Cele mai frumoase platforme panoramice din lume - FOTO, VIDEO
Citește pe alephnews.ro: La cinci ani după ce au spus „la revedere” UE, britanicii regretă amarnic Brexitul
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Mănânci Nutella sau Fineti din comerț? Dragoș Pătraru ne spune din ce e făcută crema de CACAO, de fapt
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe