Şase destinaţii turistice pentru fanii dedicaţi ai scriitorului Stephen King: Ce capodoperă a inspirat Hotelul Stanley

Cea mai recentă ecranizare a unui roman al scriitorului Stephen King, "It: Capitolul 2/ It Chapter Two", de Andy Muschietti, a adus în cinematografe atât fani ai autorului, cât şi spectatori care abia l-au descoperit, iar câteva locuri din SUA reflectă atmosfera din universul descris de acesta.

Urmărește
138 afișări
Imaginea articolului Şase destinaţii turistice pentru fanii dedicaţi ai scriitorului Stephen King: Ce capodoperă a inspirat Hotelul Stanley

Sursa FOTO: Hotelul Stanley Wikipedia

Locuri care l-au inspirat pe scriitorul Stephen King sau în care au fost filmate adaptări cinematografice ale romanelor sale pot fi vizitate de fani, potrivit thetravel.com.

1. Statuia lui Paul Bunyan din Bangor, Maine

Oraşul Bangor din statul american Maine găzduieşte Statuia lui Paul Bunyan, care a inspirat o scenă înfricoşătoare din universul "It". Statuia reprezintă în sine o atracţie turistică, dar cei care au citit romanul "It" sau au văzut ecranizarea lui, o vor percepe diferit.

2. Hotelul Stanley din Estes Park, Colorado

Situat în oraşul Estes Park, din Colorado, Hotelul Stanley l-a inspirat pe Stephen King să scrie capodopera literară "Strălucirea/ The Shining", publicată în 1977. Mai mult decât atât, Stephen King a stat în camera 217 a hotelului, iar miniseria "Strălucirea/ The Shining", lansată în 1997, a fost filmată în acelaşi loc.

3. Închisoarea din Mansfield, Ohio

Pelicula "Închisoarea îngerilor/ The Shawshank Redemption", din 1994, a fost filmată în închisoarea din Mansfield, Ohio şi a fost inspirată de nuvela omonimă a scriitorului, apărută în colecţia "Anotimpuri diferite". În prezent, închisoarea a devenit o atracţie turistică, putându-se vizita mai multe încăperi din aceasta, înclusiv biblioteca.

4. Hotelul Roosevelt, din New York

Hotelul Roosevelt din Manhattan, New York, a fost inaugurat în 1924 şi, pe parcursul timpului, a apărut în seriale precum "Mad Men" şi "The Punisher". Totodată, filmul "Camera 1408/ 1408", lansat în 2007, a fost realizat în Hotelul Roosevelt şi i-a avut în distribuţie pe John Cusack şi Samuel L. Jackson.

5. Locuinţa din Bangor, Maine, a lui Stephen King

Una dintre cele trei reşedinţe ale lui Stephen King este situată în Bangor, Maine şi atrage prin stilul arhitectural şi prin elementele decorative unice. Reşedinţa privată poate fi admirată doar din exterior, dar fanii scriitorului vin pentru a o fotografia.

6. Cimitirul Mount Hope din Bangor, Maine

Cimitirul Mount Hope este inclus în lista monumentelor istorice din SUA. Cimitirul a fost o sursă de inspiraţie pentru volumul "Cimitirul animalelor/ Pet Sematary", publicat în 1983 şi adaptat în două filme, lansate în 1989 şi 2019.

Stephen King, în vârstă de 71 de ani, un maestru al genului horror, a scris peste 40 de cărţi şi 200 de povestiri. El a câştigat premiul World Fantasy, premiul Bram Stoker şi premiul O. Henry. În 2003, Stephen King a primit medalia Fundaţiei Naţionale de Carte, pentru contribuţia sa remarcabilă la literatura americană. Numeroase poveşti scrise de King, precum "The Shining" şi "Carrie", au stat la baza producerii unor pelicule hollywoodiene de succes. Cărţile sale s-au vândut în peste 350 de milioane de copii în lumea întreagă.

Taguri:
stephen king,
turism,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici