- Home
- Life-Inedit
- (02.08.2018, 22:09)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Scandalul Cambridge Analytica | Şeful securtăţii de la Facebook şi-a anunţat DEMISIA după se s-a aflat că datele personale ale utilizatorilor sunt încă folosite pentru ingerinţe politice în SUA
Şeful securităţii de la Facebook, Alex Stamos, a declarat că va părăsi compania la sfârşitul lunii. Anunţul a fost făcut după ce Facebook a descoperit persoane ce continuă să folosească platforma de socializare pentru a manipula discuţiile politice şi pentru a influenţa rezultatele alegerilor parlamentare din Statelor Unite.
Urmărește
873 afișări
Scandalul Cambridge Analytica | Şeful securtăţii de Facebook şi-a anunţat DEMISIA după se s-a aflat că datele personale ale utilizatorilor sunt folosite încă pentru ingerinţe politice în alegerile din SUA
Alex Stamos nu va fi înlocuit după plecare, ceea ce înseamnă că nimeni nu va ocupa funcţia de “ofiţer şef de securitate” la Facebook. Utilizatorii sunt curioşi cum vor gestiona problemele majore de securitate cei de la Facebook, mai ales în privinţa conturilor false ce se folosesc pentru manipularea temelor politice, precum cele din scandalul Cambridge Analytica.
Facebook a desfinţat departamentul de securitate, iar cei care vor gestiona problemele existente vor fi inginerii de securitate, analiştii, investigatorii, precum şi alţi specialişti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Facebook va "evalua ce fel de structură ar fi cea mai potrivită” pentru a proteja utilizatorii, a preciazat Alex Stamos.
Plecarea lui Stamos pare a fi o pierdere grea pentru companie, acesta fiind cunoscut ca fiind unul dintre puţinii CEO de la Facebook care anunţa public informaţii sensibile.
Potrivit Reuters, Stamos a fost numit director în domeniul de securitate al Facebook în 2015. Anterior, acesta a lucrat pentru Yahoo, de unde şi-a dat demisia după ce a descoperit că firma a realizat un sistem de scanare a e-mail-urilor Guvernului.
Stamos a anunţat că se va axa, după plecarea de la Facebook, pe probleme de cercetare la Universitatea Stanford, unde va conduce departamentul privind probleme de securitate . Plecarea lui Stamos s-ar fi decis anul trecut, conform New York Times, dar Facebook i-a cerut să rămână până în luna august.
Serviciile secrete americane au avertizat că Rusia intenţionează să influenţeze şi scrutinul parlamentar parţial programat în noiembrie 2018.
O firmă specializată în analizarea datelor online implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani în ceea un membru al echipei lui Steve Bannon a numit drept "război psihologic".
Un activist pentru transparenţă, Christopher Wylie, a dezvăluit pentru publicaţiile The New York Times şi Observer că firma Cambridge Analytica, deţinută de miliardarul specializat în tranzacţii speculative Robert Mercer şi condusă la acea vreme de Steve Bannon, a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software în scopul anticipării şi influenţării preferinţelor electorale. Aceeaşi companie de analize a fost implicată în campania pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit)
. Steve Bannon a devenit în august 2017 director al echipei de campanie a lui Donald Trump. Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, probabil au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica, a anunţat firma de socializare online.
La finalul lunii iulie, Facebook a pierdut tot avântul înregistrat în prima jumătate a anului, iar Mark Zuckerberg a pierdut peste 15 miliarde de dolari potrivit Bloomberg Billionaires.
Scăderea acţiunilor a şters peste 100 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a companiei, care era de aproximativ 618 miliarde de dolari, în 26 iulie, la închiderea şedinţei de tranzacţionare.
Compania a raportat venituri record, de 13,23 miliarde dolari, în ultimul trimestru, în creştere cu 42% de la an la an, însă a ratat estimările analiştilor, de 13,3 miliarde de dolari.
Potrivit CNBC, nicio companie nu a mai pierdut 100 de miliarde de dolari într-o zi, însă Intel s-a proiat în 22 septembrie 2000, cu o pierdere de 90,7 miliarde de dolari, urmată de Microsoft în 3 aprilie 2000 cu o pierdere de 80 de miliarde de dolari.
Citeşte şi: Când va fi difuzat ultimul sezon al emisiunii "Parts Unknown", realizată de regretatul Anthony Bourdain | VIDEO
Citeşte şi: STUPEFIANT | Medalia Fields pentru matematică 2018, furată la câteva minute după ce a fost înmânată laureatului - VIDEO
Citeşte şi: Forbes: Calvin Harris, lider în topul celor mai bine plătiţi DJ-i, pentru al şaselea an consecutiv
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: MONITORUL APĂRĂRII | Suedia cumpără sisteme de rachete Patriot, pe fondul tensiunilor cu Rusia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe