- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (02.03.2016, 16:11)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Scott Kelly, la finalul celei mai lungi misiuni în spaţiu: Parcă mi-am trăit toată viaţa aici - VIDEO
Astronautul NASA Scott Kelly este la finalul misiunii sale de aproape un an pe ISS, cea mai lungă misiune spaţială a unui astronaut american de până acum, urmând ca acesta să aterizeze pe Pământ pe 2 martie.
Urmărește
725 afișări
Scott Kelly, la finalul celei mai lungi misiuni în spaţiu: Parcă mi-am trăit toată viaţa aici (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/Hepta)
Scott Kelly a publicat pe contul său de Twitter o imagine cu textul: ''Numărătoarea inversă până la trezire. Pământ, mâine vin la tine. Noapte bună de la ISS'', relatează Descoperă.
TITLURILE ZILEI
-
-
ieri, 14:16
-
ieri, 19:26
-
ieri, 17:56
• Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
-
ieri, 21:29
-
ieri, 11:36
-
ieri, 15:03
• Parchetul de pe lângă ÎCCJ s-a sesizat din oficiu în urma scandalului din Parlament
-
ieri, 19:05
• Franţa conectează un nou reactor nuclear la sistemul energetic al ţării după 25 de ani
-
ieri, 14:07
-
ieri, 22:59
• Avertizare: Carosabil umed pe drumurile din mai multe judeţe, risc de formare a poleiului
-
ieri, 13:25
-
-
ieri, 13:57
• MAE anunţă că nu există români pe lista victimelor atacului de la Magdeburg
-
ieri, 08:58
-
ieri, 08:35
• Există o rază de speranţă şi pentru 2025. Cum arată prognoza econmică pentru anul care vine
-
ieri, 15:24
• Primăria Sectorului 1 anunţă că Piaţa Matache, afectată de un incendiu, rămâne deschisă
340 de zile petrecute în cosmos pot avea consecinţe asupra sistemului osos, dar şi asupra vederii. Kelly spune, însă că se simte fizic destul de bine.
"Aş mai putea merge în cosmos pentru încă 100 de zile sau 100 de ani. Cea mai grea parte este să stai izolat de oameni şi anume de oamenii care sunt importanţi pentru tine", a declarat Kelly, în timpul ultimei sale conferinţe de pe orbită.
Într-un interviu anterior, Kelly a spus că, din cosmos, Pământul "arată foarte fragil". El a observat minunatele spectacole de pe ISS, unul dintre ele fiind furtuna Patricia.
Pentru Kelly, aceasta este a patra misiune în spaţiu. "'Probabil nu o să mai revăd Pământul din această perspectivă. Am fost în spaţiu de patru ori până acum, aşa că va fi greu în această privinţă, dar cu siguranţă aştept cu nerăbdare să merg înapoi pe Pământ. Am fost aici pentru un timp foarte lung şi, uneori, când mă gândesc la această perioadă simt de parcă am trăit aici toata viaţa", a declarat astronautul.
Scott Kelly şi-a propus să comunice mult cu oamenii de pe Pământ, socializând cu ei prin intermediul reţelelor sociale şi aşa şi a făcut. El a publicat numeroase imagini pe Twitter făcute la aproximativ 200 de mile deasupra Pământului.
De asemenea, astronautul a promis că va ţine un jurnal personal al experienţelor sale de pe staţia spaţială şi a spus că îl va împărtăşi cu publicul.
Citeşte şi: Prima floare cultivată în spaţiu a înflorit la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale - FOTO
"Am de gând să fie complet sincer cu privire la aceasta", a spus el înainte de lansare, dar "cine ştie, poate că am avut şi unele gânduri complet nebune pe care nu aş vrea să le împart".
Kelly a făcut, de asemenea, multe experimente. Împreună cu colegul său, cosmonautul rus Mihail Kornienko, a efectuat studii pentru a ajuta NASA să înţeleagă mai bine ceea ce se întâmplă cu corpul uman în spaţiu: ochi, creier, oase, muşchi - toate schimbările într-un mediu fără gravitaţie.
Kelly a început misiunea pe Staţia Spaţială la 27 martie 2015, dirijând o rachetă rusească, care a fost lansată de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan.
Astronautul va veni acasă, pe Pământ, în acelaşi mod, pe o navă spaţială rusească Soyuz. E programat să aterizeze în deşertul Kazahstanului la data de 2 martie.
După aterizare, Kelly va fi transportat cu avionul la Houston, însă misiunea sa nu se termină aici, ci va analiza testele NASA efectuate de el la bordul ISS, scrie Descoperă.
Citeşte şi: NASA va utiliza mini-navete în cadrul flotei de vehicule spaţiale care vor aproviziona ISS
Citeşte şi: Ortografie din spaţiu: Un expert NASA a format întreg alfabetul din imagini surprinse din satelit - GALERIE FOTO
Citeşte şi: Selfie pe Marte: NASA a învăţat roverul Curosity să-şi facă selfie-uri - GALERIE FOTO, VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe