- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (29.09.2015, 10:08)
- Patricia Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Somelierul John Euvrard: Dacă ar trebui să beau un ultim pahar de vin, aş alege un Bourgogne - GALERIE FOTO
John Euvrard, unul dintre cei mai reputaţi somelieri din Franţa, prezent la Sărbătoarea Gastronomiei de la Bucureşti, a declarat, pentru MEDIAFAX, că pentru a fi un bun degustător, trebuie să-ţi creezi o bibliotecă mentală, iar un ultim pahar de vin pentru el ar fi un Bourgogne.
Urmărește
1159 afișări
Somelierul John Euvrard: Dacă ar trebui să beau un ultim pahar de vin, aş alege un Bourgogne (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)
"În degustare, cred că e dificil să te documentezi. Sigur, există foarte multe cărţi despre acest domeniu, dar este diferit de la un degustător la altul şi contează foarte mult opinia personală", a declarat John Euvrard pentru MEDIAFAX.
"Pentru a fi un bun degustător, totul trebuie făcut prin repetiţie, prin comparaţie. Trebuie să fie degustate multe vinuri şi, astfel, se realizează un fel de bibliotecă mentală. În acelaşi timp, trebuie menţinută o relaţie apropiată cu viticultorii, trebuie discutat mult cu ei pentru a cunoaşte un vin", a adăugat acesta.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
astăzi, 09:02
• „Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:51
• Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
astăzi, 08:22
• SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
-
astăzi, 07:51
• Donald Trump cere Curţii Supreme să amâne legea care ar interzice TikTok-ul în SUA
-
astăzi, 07:11
• Encode susţine acţiunea lui Elon Musk împotriva transformării OpenAI într-o entitate profitabilă
-
astăzi, 07:06
• Ion Cristoiu: Anticomunismul – între născociri şi realitate
-
ieri, 23:00
• Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
ieri, 22:26
• Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
ieri, 20:58
• Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
-
ieri, 18:49
• Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
ieri, 18:30
• Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
ieri, 18:00
-
ieri, 16:08
• Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
-
ieri, 16:51
• Ministrul Educaţiei: ne confruntăm cu un demers bizar, izolaţionist, cu elemente de pseudoreligie
-
ieri, 15:57
• Avertisment Salvamont: muntele e un loc minunat, dar nu un podium de modă, nu fiţi iresponsabili
Referitor la descrierea unui vin bun, John Euvrard spune că, în primul rând, solul şi viticultorul trebuie să fie de cea mai bună calitate. Apoi, pentru cel care a fost timp de 15 ani principalul somelier al maestrului bucătar Paul Bocuse, "vinul bun este un vin roşu din Burgundia, la care găsesc ceea ce caut - fineţe, eleganţă, prospeţime".
"Nu-mi plac vinurile în care se simte foarte mult alcoolul sau gustul de baric ('barrique', butoi mic, în care se păstrează vinul, n.r.). Dacă ar trebui să beau un ultim pahar de vin, aş alege un Bourgogne", a mai declarat somelierul.
De cealaltă parte, despre vinurile româneşti, pe care le-a putut degusta în zilele petrecute la Bucureşti, Euvrard afirmă că sunt de calitate şi, comparându-le cu cele franţuzeşti, le cataloghează ca fiind "mai tari".
John Euvrard a pus bazele în Franţa a două societăţii de consiliere în domeniul someleriei, organizând evenimente care pun în valoare vinurile, pregătirea şi consilierea în domeniu. Vorbind despre influenţa unui profesionist ca Paul Bocuse, având în vedere colaborarea îndelungată cu acesta, cel mai important lucru pe care John Euvrard l-a învăţat a fost "să fac clientul fericit".
"Clientul este centrul. În jurul lui se învârte totul. În plus, este important să fim noi înşine, să avem o atitudine simplă", a concluzionat acesta.
Ultima manifestare din cadrul Sărbătorii Gastronomiei, care s-a desfăşurat în perioada 24 - 28 septembrie în mai multe localuri şi magazine din Capitală, a fost o degustare comparativă România - Franţa, coordonată de John Euvrard, în prezenţa mai multor amatori şi profesionişti în domeniu.
John Euvrard a fost timp de 15 ani prim somelier al lui Paul Bocuse, cu care a început colaborarea în 1993, iar în 2007 a primit titlul de cel mai bun somelier din Franţa, din partea peşedintelui statului, şi a fost desemnat de revista Le Chef somelierul anului.
Iniţiată în Franţa, în 2011, pentru a sărbători intrarea în patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, Fête de la Gastronomie/ Sărbătoarea Gastronomiei doreşte să valorizeze produsele specifice - de la materie primă la farfurie, modul lor de preparare, de prezentare, precum şi toate serviciile care s-au dezvoltat în jurul acestei arte.
Evenimentele au fost organizate de Ambasada Franţei în România, Camera de Comerţ şi Industrie Franceză în România, Institutul Francez din România şi Business France, alături de partenerii lor.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”