- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (29.09.2015, 10:08)
- Patricia Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Somelierul John Euvrard: Dacă ar trebui să beau un ultim pahar de vin, aş alege un Bourgogne - GALERIE FOTO
John Euvrard, unul dintre cei mai reputaţi somelieri din Franţa, prezent la Sărbătoarea Gastronomiei de la Bucureşti, a declarat, pentru MEDIAFAX, că pentru a fi un bun degustător, trebuie să-ţi creezi o bibliotecă mentală, iar un ultim pahar de vin pentru el ar fi un Bourgogne.
Urmărește
1159 afișări
Somelierul John Euvrard: Dacă ar trebui să beau un ultim pahar de vin, aş alege un Bourgogne (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)
"În degustare, cred că e dificil să te documentezi. Sigur, există foarte multe cărţi despre acest domeniu, dar este diferit de la un degustător la altul şi contează foarte mult opinia personală", a declarat John Euvrard pentru MEDIAFAX.
"Pentru a fi un bun degustător, totul trebuie făcut prin repetiţie, prin comparaţie. Trebuie să fie degustate multe vinuri şi, astfel, se realizează un fel de bibliotecă mentală. În acelaşi timp, trebuie menţinută o relaţie apropiată cu viticultorii, trebuie discutat mult cu ei pentru a cunoaşte un vin", a adăugat acesta.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 22:22
• Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
astăzi, 20:07
-
astăzi, 18:38
• Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
-
astăzi, 16:33
-
astăzi, 21:14
• Conor McGregor a fost găsit vinovat de viol într-un proces civil la Dublin
-
astăzi, 15:04
-
astăzi, 20:26
-
astăzi, 13:52
-
astăzi, 13:00
-
astăzi, 11:17
-
astăzi, 10:16
• Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
astăzi, 14:12
• Paradă de 1 Decembrie în Capitală cu 2.500 de militari, 190 de mijloace tehnice şi 45 de aeronave
-
astăzi, 06:00
• Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
astăzi, 09:10
-
astăzi, 12:27
Referitor la descrierea unui vin bun, John Euvrard spune că, în primul rând, solul şi viticultorul trebuie să fie de cea mai bună calitate. Apoi, pentru cel care a fost timp de 15 ani principalul somelier al maestrului bucătar Paul Bocuse, "vinul bun este un vin roşu din Burgundia, la care găsesc ceea ce caut - fineţe, eleganţă, prospeţime".
"Nu-mi plac vinurile în care se simte foarte mult alcoolul sau gustul de baric ('barrique', butoi mic, în care se păstrează vinul, n.r.). Dacă ar trebui să beau un ultim pahar de vin, aş alege un Bourgogne", a mai declarat somelierul.
De cealaltă parte, despre vinurile româneşti, pe care le-a putut degusta în zilele petrecute la Bucureşti, Euvrard afirmă că sunt de calitate şi, comparându-le cu cele franţuzeşti, le cataloghează ca fiind "mai tari".
John Euvrard a pus bazele în Franţa a două societăţii de consiliere în domeniul someleriei, organizând evenimente care pun în valoare vinurile, pregătirea şi consilierea în domeniu. Vorbind despre influenţa unui profesionist ca Paul Bocuse, având în vedere colaborarea îndelungată cu acesta, cel mai important lucru pe care John Euvrard l-a învăţat a fost "să fac clientul fericit".
"Clientul este centrul. În jurul lui se învârte totul. În plus, este important să fim noi înşine, să avem o atitudine simplă", a concluzionat acesta.
Ultima manifestare din cadrul Sărbătorii Gastronomiei, care s-a desfăşurat în perioada 24 - 28 septembrie în mai multe localuri şi magazine din Capitală, a fost o degustare comparativă România - Franţa, coordonată de John Euvrard, în prezenţa mai multor amatori şi profesionişti în domeniu.
John Euvrard a fost timp de 15 ani prim somelier al lui Paul Bocuse, cu care a început colaborarea în 1993, iar în 2007 a primit titlul de cel mai bun somelier din Franţa, din partea peşedintelui statului, şi a fost desemnat de revista Le Chef somelierul anului.
Iniţiată în Franţa, în 2011, pentru a sărbători intrarea în patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, Fête de la Gastronomie/ Sărbătoarea Gastronomiei doreşte să valorizeze produsele specifice - de la materie primă la farfurie, modul lor de preparare, de prezentare, precum şi toate serviciile care s-au dezvoltat în jurul acestei arte.
Evenimentele au fost organizate de Ambasada Franţei în România, Camera de Comerţ şi Industrie Franceză în România, Institutul Francez din România şi Business France, alături de partenerii lor.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe