- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (14.12.2018, 13:36)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prima fotografie din apropierea Soarelui, capturată de Sonda Parker | FOTO
Prima fotografie din apropierea Soarelui a fost capturată de Sonda Parker. Sonda a stabilit deja mai multe recorduri: pentru cel mai rapid şi cel mai apropiat vehicul de Soare.
Urmărește
4452 afișări
Sonda Parker a realizat prima fotografie de aproape a Soarelui | FOTO
Faptul că s-a prima fotografie de aproape a Soarelui, potrivit descopera.ro, a fost anunţată de cercetători la simpozionul American Geophysical Union din Washington, SUA, desfăşurat pe 12 decembrie.
"Ce vedem este ceva cu totul nou", a precizat Nour Raouafi, fizician la Johns Hopkins University Applied Physics Lab. "Nimeni nu a văzut asta până acum", a adăugat savantul.
Parker a fost lansată pe 12 august şi va efectua 24 de treceri apropiate de Soare în următorii şapte ani, ajungând în cele din urmă la doar 6 milioane de kilometri de suprafaţa solară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk pune CCR la zid: „Cum poate un judecător să anuleze alegerile și să nu fie dictator?”
-
Parchetul de pe lângă ÎCCJ s-a sesizat din oficiu în urma scandalului din Parlament
-
Atacul din Germania. Ce ştim până acum despre atacul de la piaţa de Crăciun din Germania. Detalii despre atacator
-
Războiul din Ucraina. Dronele ucrainene lovesc adânc în inima Rusia. Trupele Moscovei avansează în regiunea Doneţk
Sonda a realizat primul zbor apropiat pe 6 noiembrie, trecând la aproximativ 24 de kilometri de suprafaţă, adică de două ori mai aproape decât sonda precedentă Helios, lansată în anii '70. La viteză maximă, Parker atingea 375.000 de kilometri pe oră, de două ori viteza lui Helios, potrivit Science News.
Întrucât sonda s-a aflat pe partea opusă a Soarelui faţă de Terra în timpul apropierii, Parker nu a început să transmită observaţiile decât începând cu 7 decembrie.
Una dintre imaginile transmise de Parker arată un filament de plasmă în cel mai mare detaliu. Echipa de cercetători speră ca imaginea să ajute la explicarea motivului pentru care coroana este de circa 300 de ori mai fierbinte decât suprafaţa solară. Punctul luminos care apare în fotografie este planeta Mercur.
Citește pe alephnews.ro: Un incendiu puternic a izbucnit în Sectorul 1 din București. Oamenii au primit mesaje RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vă mai amintiți de Ligia Hoka de la Frumusețe pe muchie de cuțit? I se spunea că seamănă cu Sharon Stone, după transformare, iar acum…
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe