Sting va susţine primul său concert din Transilvania, în cadrul turneului mondial „57th & 9th”

Sting va susţine un concert în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în cadrul turneului mondial „57th & 9th” care a început în luna februarie, evenimentul fiind primul din Transilvania al cântăreţului britanic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

420 afișări
Imaginea articolului Sting va susţine primul său concert din Transilvania, în cadrul turneului mondial „57th & 9th”

Cluj: Sting va susţine primul concert din Transilvania, în cadrul turneului mondial „57th & 9th”

Potrivit unui comunicat al organizatorilor concertului transmis, luni, corespondentului MEDIAFAX, Sting va cânta pentru prima dată în Transilvania şi va fi însoţit de un live band, concertul urmând să aibă loc în 17 octombrie.

„Anul acesta, Sting va cânta pentru prima dată în Transilvania. Artistul revine în România cu un nou concert din care nu vor lipsi greatest hits, ce va avea loc pe 17 octombrie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Spectacolul este inclus în turneul mondial <<57th & 9th>> şi promovează lansarea celui mai recent proiect muzical al artistului, albumul rock cu acelaşi nume. Pentru acest show, Sting va fi însoţit de un live band din care fac parte Dominic Miller, chitarist - unul dintre cei mai vechi colegi de scenă ai artistului, Josh Freese (tobe) şi Rufus Miller (chitară), alături de Joe Sumner ca invitat special, dar şi de acordeonistul Percy Cardona (The Last Bandoleros)”, se arată în documentul citat.

Turneul „57th & 9th” cu puternice influenţe rock, care a început în America de Nord în luna februarie, a parcurs deja mai mult de 50 de oraşe din Europa, America Centrală şi de Sud şi Asia.

Cel de-al doisprezecelea album Sting, „57th & 9th”, primul său proiect rock-pop lansat după mai bine de 10 ani, a apărut pe 11 noiembrie la A&M/Interscope Records. Colecţia de 10 piese surprinde paleta vastă de stiluri compoziţionale care-l caracterizează pe Sting.

Albumul, produs de Martin Kierszenbaum, a fost înregistrat în doar câteva săptămâni.

Biletele pentru concertul din Cluj-Napoca se vor pune în vânzare pe data de 15 iunie.

Compozitor, actor, autor si activist, Sting s-a născut în Newcastle, Marea Britanie, dar apoi s-a mutat în Londra, unde a pus bazele trupei The Police împreună cu Steward Copeland şi Andy Summers.

Trupa a lansat cinci albume de studio, a câştigat şase premii Grammy şi două Brit, şi a fost inclusă în The Rock and Roll Hall of Fame în 2003. Fiind unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai lumii, Sting a primit, în afara activităţii sale alături de trupa Police, alte zece premii Grammy, două trofee Brit, un Golden Globe, un Emmy, patru nominalizări la Oscar, o nominalizare la premiile Tony, Century Award oferit de revista Billboard precum şi distincţia „Personalitatea anului” oferită în cadrul MusiCares 2004.

Sting este membru al Songwriters Hall of Fame, în decembrie 2004 a primit onoruri din partea centrului Kennedy iar recent i-a fost oferit The American Music Award of Merit. De-a lungul îndelungatei sale cariere, a vândut aproape 100 de milioane de copii ale albumelor sale lansate atât în perioada solo, cât şi în etapa The Police.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici