- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (10.07.2015, 13:48)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Beneficiile medicinale ale canabisului, separate în premieră de efectele halucinogene
O echipă de cercetători britanici şi spanioli a reuşit în premieră să separe beneficiile medicinale ale canabisului de efectele sale halucinogene, potrivit unui studiu publicat în PLOS Biology.
Urmărește
1271 afișări
Beneficiile medicinale ale canabisului, separate în premieră de efectele halucinogene - studiu (Foto: Arhiva Mediafax Foto)
Cercetătorii de la University of East Anglia din Norwich şi Universitat Pompeu Fabra din Barcelona au descoperit că, prin inhibarea unui receptor din creier, pot fi generate beneficiile medicinale ale canabisului, fără efectele sale adverse, potrivit dailymail.co.uk.
Canabisul poate fi utilizat ca tratament pentru încetinirea procesului de dezvoltare a tumorilor canceroase şi este benefic în cazuri de greaţă, anxietate şi dureri.
Noua descoperire este foarte importantă, putând ajuta la crearea unor tratamente sigure, care să nu provoace schimbări de comportament şi pierderi de memorie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Răsturnare de situaţie! PSD se retrage din negocierile de coaliţie. Ciolacu: Vom vota un guvern minoritar de dreapta
-
ChatGPT devine accesibil prin telefon şi WhatsApp
-
Wizz Air mută trei curse din Bucureşti pe Aeroportul Băneasa din 2025
Aceeaşi echipă de cercetători a descoperit anterior modul în care substanţa psihoactivă principală din canabis, tetrahidrocanabinol (THC), poate încetini procesul de dezvoltare a tumorilor canceroase.
Noile descoperiri arată că efectele negative asupra sistemului cognitiv ale THC - precum pierderile de memorie şi anxietate - sunt declanşate de un proces separat de cel care generează efectele benefice ale substanţei, precum cele analgezice.
THC acţionează prin intermediul unei familii de receptori celulari numiţi receptori canabinoizi.
Acest proces separat implică un receptor canabinoid şi un receptor de serotonină (5HT2AR), în absenţa căruia sunt blocate anumite efecte adverse ale THC, precum pierderile de memorie, şi sunt activate cele pozitive.
Autorii noului studiu, care a fost realizat pe şoareci, spun că oamenii nu ar trebui să se "auto-trateze", însă şi-au exprimat speranţa că vor putea obţine în curând un echivalent sintetic sigur al substanţei active principale din canabis.
Citește pe alephnews.ro: Ai putea fi amendat dacă te săruți în public. Ce inițiativă are un avocat italian
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe