- Home
- Life-Inedit
- BUCURE;TI, (13.01.2016, 13:17)
- Iulian Comanescu
STUDIU Deloitte: Convorbirile telefonice sunt înlocuite de aplicaţiile de chat
Telefoanele mobile sunt din ce în ce mai puţin folosite pentru convorbiri voce, iar utilizatorii lor preferă aplicaţiile de chat (mesaje), arată un studiu Deloitte citat de Re/code.
Urmărește
2829 afișări
Convorbirile telefonice sunt înlocuite de aplicaţiile de chat (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)
Conform studiului, un sfert din utilizatorii de smartphone din ţările dezvoltate poartă mai puţin de o convorbire voce pe săptămână, în schimb folosesc intensiv aplicaţii ca Facebook Messenger sau Whatsapp.
”Conversaţiile telefonice cu prietenii şi familia au fost înlocuite într-o oarecare măsură de reţelele sociale. Telefoanele pe care le dăm pentru a comanda mâncare, a chema un taxi, a programa o întâlnire sau a realiza un transfer bancar pot fi înlocuite de aplicaţii de mobil”, spune Craig Wigginton de la Deloitte US.
Aplicaţiile de tip chat au beneficiul aşa-numitei comunicări asincrone, în care receptorul nu trebuie să se afle la dispoziţia emiţătorului în tip real, ceea ce face chatul mai puţin deranjant decât o convorbire voce. Studiul citat mai arată că 40 la sută din posesorii de mobil îl folosesc în primele cinci minute de după trezirea din somn, lucru care se întâmplă şi înainte de culcare, în cazul a o treime din utilizatori. Smartphone-ul este cel mai folosit în transportul public, în timpul shopping-ului sau al mersului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
-
Liderul Transnistriei vizitează Moscova în contextul crizei energetice
-
Premierul Franţei: Trebuie să rămânem fermi în faţa „noii dezordini mondiale” întruchipate de Musk
Telefoanele mobile cu Internet sunt populare şi în România. Conform unui studiu al Biroului de Audit Transmedia de anul trecut, Internetul este accesat pe mobil în proporţie de 59% în mediul rural şi 45% în mediul urban.
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi / NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia
-
ieri, 22:42
Tudorel Toader: Eu cred că ar trebui să poată candida Călin Georgescu