- Home
- Life-Inedit
- BUCURE;TI, (13.01.2016, 13:17)
- Iulian Comanescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Deloitte: Convorbirile telefonice sunt înlocuite de aplicaţiile de chat
Telefoanele mobile sunt din ce în ce mai puţin folosite pentru convorbiri voce, iar utilizatorii lor preferă aplicaţiile de chat (mesaje), arată un studiu Deloitte citat de Re/code.
Urmărește
2829 afișări
Convorbirile telefonice sunt înlocuite de aplicaţiile de chat (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)
Conform studiului, un sfert din utilizatorii de smartphone din ţările dezvoltate poartă mai puţin de o convorbire voce pe săptămână, în schimb folosesc intensiv aplicaţii ca Facebook Messenger sau Whatsapp.
”Conversaţiile telefonice cu prietenii şi familia au fost înlocuite într-o oarecare măsură de reţelele sociale. Telefoanele pe care le dăm pentru a comanda mâncare, a chema un taxi, a programa o întâlnire sau a realiza un transfer bancar pot fi înlocuite de aplicaţii de mobil”, spune Craig Wigginton de la Deloitte US.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Aplicaţiile de tip chat au beneficiul aşa-numitei comunicări asincrone, în care receptorul nu trebuie să se afle la dispoziţia emiţătorului în tip real, ceea ce face chatul mai puţin deranjant decât o convorbire voce. Studiul citat mai arată că 40 la sută din posesorii de mobil îl folosesc în primele cinci minute de după trezirea din somn, lucru care se întâmplă şi înainte de culcare, în cazul a o treime din utilizatori. Smartphone-ul este cel mai folosit în transportul public, în timpul shopping-ului sau al mersului.
Telefoanele mobile cu Internet sunt populare şi în România. Conform unui studiu al Biroului de Audit Transmedia de anul trecut, Internetul este accesat pe mobil în proporţie de 59% în mediul rural şi 45% în mediul urban.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe