- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (25.04.2016, 14:07)
- Andreea Diocheteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sunetul produs de craniu ar putea ajuta la autentificarea în mediul online, înlocuind parola - FOTO
Oamenii de ştiinţă din Germania lucrează la un sistem care ar putea identifica modul în care craniul vibrează, ca reacţie la un semnal cu ultrasunete, vibraţie ce ar putea fi la fel de unică ca amprenta, putând fi folosită la accesarea diverselor conturi din mediul online, potrivit Science Alert.
Urmărește
4552 afișări
Sunetul produs de craniu ar putea ajuta la autentificarea în mediul online, înlocuind parola (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)
Deşi pentru realizarea experimentului a fost folosit un eşantion de 10 subiecţi, noul sistem a fost capabil să identifice utilizatorul în 97% din cazuri, bazându-se doar pe sunetul produs de craniu.
Pentru ca măsurarea vibraţiei să fie realizabilă este necesar un set de căşti, iar în acest moment, cercetătorii lucrează la un astfel de dispozitiv, ce va semăna cu ochelarii Google.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
De teama intensificării războiului din Ucraina, Ungaria instalează un sistem antiaerian la graniţă şi pune unele unităţi militare în alertă
Eventual, întregul proces tehnologic ar putea fi incorporat în smartphone-uri, aşa că simpla poziţionare a telefonului la ureche, exact cum se face în timpul unei convorbiri telefonice, este suficientă pentru identificarea utilizatorului.
Noul sistem este intitulat "SkullConduct" şi are în componenţă diverse soluţii biometrice de securitate aflate în dezvoltare, incluzând una care utilizează recunoaşterea după modelul venelor şi undelor cerebrale.
"Dacă sunt înregistrate, schimbările în semnalul audio pot reflecta anumite trăsături specifice ale capului utilizatorului", au explicat cercetătorii.
"Din moment ce structura capului uman include diferite părţi precum craniu, ţesuturi, cartilaje şi fluide, iar compoziţia acestor componente şi locaţia lor diferă de la utilizator la utilizator, sunetul produs de craniu poate fi diferit, de asemenea", au adăugat aceştia.
Există câteva obstacole de rezolvat, înainte ca prototipul să fie viabil pentru comercializare, cel mai important fiind blocarea sunetelor de fundal, care pot altera identificarea vibraţiei craniului.
Echipa de cercetători de la Universitatea din Stuttgart, Universitatea din Saarland şi Institutul de Informatică Max Planck, va prezenta mai multe detalii despre "SkullConduct" la o conferinţă pentru Interacţiunea Calculator-Om, luna viitoare, în California.
Citeşte şi: Justin Bieber i-a înfuriat pe fanii lui Prince după un comentariu nepotrivit postat pe Instagram
Citeşte şi: Călătorie în timp. Garderoba unei femei aristocrate de secol XVII, conservată 400 de ani în mare - GALERIE FOTO
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Personalul unui bar ajută femeile care au o întâlnire nereuşită să scape de partener - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe